Antradienį nuo 21.40 val. prasidės transliacija iš „Anfield“ stadiono, kur vietos „Liverpool“ priims „Stoke City“ komandą. Pirmoji šių ekipų dvikova baigėsi 1:0 Liverpulio futbolininkų naudai. Tuomet vienintelį įvartį pelnė Jordonas Ibe.

„Premier“ lygoje klubai žengia beveik koja kojon. „Liverpool“ turi 34 taškus ir užima septintąją vietą, o „Stoke City“ surinko vienu tašku mažiau ir yra devintas. Anglijos čempionato tarpusavio rungtynėse „Liverpool“ svečiuose varžovus nugalėjo tokiu pat santykiu kaip ir Lygos taurės dvikovoje – 1:0.

Trečiadienį 21.40 val. „Etihad“ stadione į kovą stos „Manchester City“ ir Liverpulio „Everton“ futbolininkai. Pirmąsias rungtynes „Everton“ namie laimėjo 2:1. Tada nugalėtojams įvarčius pelnė Ramiro Funesas Mori ir Romelu Lukaku. Svečių gretose pasižymėjo Jesusas Navasas.

Anglijos pirmenybėse ekipos jau du kartus galynėjosi tarpusavyje. Mančesteryje užfiksuotos nulinės lygiosios, o Liverpulyje 2:0 triumfavo „Manchester City“. „Premier“ lygoje „miestiečiai“, sukaupę 44 taškus, užima antrąją vietą, o šį sezoną buksuojantis „Everton“ rikiuojasi tik dvyliktas (29 tšk.).

Daugiausia kartų – aštuonis – Lygos taurę yra laimėję „Liverpool“ futbolininkai. Pastarąjį sykį jie čempionų taurę į viršų kėlė 2012 metais. Be to, ši komanda triskart suklupo finaluose. „Stoke City“ šiame turnyre lygių sau neturėjo 1972-aisiais, o 1964 metais nesėkmę patyrė lemiamoje dvikovoje.

„Manchester City“ Lygos taurę iškovojo tris kartus, paskutinį sykį – 2014-aisiais. „Miestiečiai“ pralaimėjo trijuose finaluose. „Everton“ vienintelis iš šio sezono pusfinalio dalyvių šiose varžybose nėra triumfavęs. Pernai finale Londono „Chelsea“ 2:0 privertė pasiduoti „Tottenham Hotspur“ futbolininkus.