Londono derbis turėtų būti karštas. 44 taškus turintys „kanonieriai“ pastaruoju metu stabtelėjo. Jie nelaimėjo dvejų rungtynių iš eilės – sužaidė lygiosiomis su „Stoke“ (0:0) ir „Liverpool“ (3:3). Tiek pat taškų yra sukaupę antrojoje pozicijoje besirikiuojantys „Leicester City“ futbolininkai.

Tuo tarpu „aristokratai“ niekaip negali pakilti iš apatinės turnyro lentelės dalies – nepadeda ir naujasis treneris olandas Guusas Hiddinkas. „Chelsea“ surinko vos 25 taškus ir užima tik 14 vietą. Ši ekipa iš paskutinių šešių dvikovų laimėjo dvi, o keturis sykius su varžovais sužaidė taikiai.

Nors „Arsenal“ smarkiai lenkia „Chelsea“ klubą, tačiau pirmosiose šių klubų tarpusavio rungtynėse 2:0 triumfavo „aristokratai“. Arsene'o Wengero auklėtiniai pastaruosius keletą metų „Premier“ lygoje nuolat vargsta su „Chelsea“. „Kanonieriai“ jau 8 valandas ir 2 minutes negali įmušti įvarčio į „Chelsea“ vartus.

Jei sekmadienį „Arsenal“ nepasižymės, pakartos savo prasčiausią rezultatą per visą lygos istoriją – 2007-2010 metais Londono komanda nepajėgė atrakinti „Liverpool“ vartų.

Šeštadienį intriguojanti dvikova irgi vyks Londone, kur „West Ham United“ priims „Manchester City“. Kuklų biudžetą turintis „West Ham“ žaidžia puikiai – užima šeštąją vietą (35 taškai). Tik praėjusiame ture nutrūko šio klubo aštuonių iš eilės nepralaimėtų mačų serija.

„Miestiečiai“ žengia treti ir vos tašku atsilieka nuo „Arsenal“ bei „Leicester City“. Per paskutines penkias dvikovas „Manchester City“ nepatyrė pralaimėjimo – trys pergales ir dvejos lygiosios.

Transliacijų tvarkaraštis: sausio 23 d. 14.40 val. „Norwich“ – „Liverpool“, 16.55 val. „Leicester“ – „Stoke“, 19.25 val. „West Ham“ – „Manchester City“, 24 d. 15.30 val. „Everton“ – „Swansea“, 17.55 val. „Arsenal“ – „Chelsea“.