Iš viso pateikti 78 galiojantys balsai (iš 79 delegatų): 73-is surinko E. Eimontas (93,6 proc.), o 5-is gavo Benas Renatas Baltusis (6,4 proc.).

„Džiaugiuosi man parodytu pasitikėjimu ir balsavimo rezultatais. Tai – atsakomybė ir pareiga. Suprantu, kad tai nebus lengvas procesas. Aš esu futbolo, o ne kažkieno žmogus ir pasisakau už evoliucinį požiūrį, ne revoliucinį. Turime rasti bendrą sprendimą ir susitarti“, – po balsavimo surengtoje konferencijoje sakė E. Eimontas.

„Šiuo metu Julius Kvedaras federacijoje neina jokių pareigų. Kaip bus ateityje, pamatysime. Šiam momentui jis nepareiškė noro“, – paklaustas, ar J. Kvedaras lieka federacijoje, atsakė E. Eimontas.

Jis teigė, kad apsaugos darbuotojai, stovėję prie Vykdomojo komiteto posėdžio durų, yra įprasta praktika.

Paaiškėjo LFF Vykdomojo komiteto nariai ir viceprezidentai

Trečiadienį Kaune, Nacionalinėje futbolo akademijoje vykstančioje Lietuvos futbolo federacijos (LFF) eilinėje konferencijoje taip pat paaiškėjo Vykdomojo komiteto nariai ir viceprezidentai.

Po prezidento rinkimų buvo renkami naujos ketverių metų kadencijos LFF Vykdomojo komiteto (VK) nariai. Kandidatai pretendavo į šešias apskričių federacijoms LFF įstatuose numatytas vietas. Daugiausiai balsų surinko Alytaus apskrities futbolo federacijos prezidentas Gediminas Daukšys (76 balsai), Vilniaus apskrities futbolo federacijos prezidentas Gintautas Žemaitis (74), Panevėžio apskrities futbolo federacijos prezidentas Virginijus Baltušnikas (67), Kauno apskrities futbolo federacijos vadovas Romanas Levinskas (61), Utenos apskrities futbolo federacijos prezidentas Dainius Širvys (57) ir Telšių apskrities futbolo federacijos prezidentas Leonas Dunauskas (55). Mažiau balsų gavo Romualdas Jonaitis, Romas Kukis, Saulius Lesnickas ir Arūnas Pukelis.

LFF Vykdomąjį komitetą iš viso sudaro 13 narių. Likusias vietas užims LFF Prezidentas ir šešių šakinių asociacijų - teisėjų, vaikų ir jaunių, salės futbolo, masinio futbolo, futbolo techninio vystymo ir moterų – vadovai.

Paskutiniu punktu Konferencijoje buvo numatyti viceprezidentų rinkimai. 78-ių delegatų balsais į šias pareigas išrinkti Salės futbolo asociacijos prezidentas Vidmantas Butkevičius, Masinio futbolo asociacijos prezidentas Anatolijus Stecenka ir Alytaus apskrities futbolo asociacijos prezidentas Gediminas Daukšys.

39-erių metų E. Eimontas – ekonomistas pagal specialybę – yra sukaupęs ilgametę futbolo vadybos patirtį. Nuo 2001 iki 2011 metų jis buvo LFF projektų skyriaus vadovu. Ten E. Eimontas kuravo tarptautinius ir vietinius projektus infrastruktūros, masinio futbolo, rinkodaros srityse, administracinės veiklos ir finansinės apskaitos reorganizaciją, klubų licencijavimo sistemos, ilgalaikės futbolo strategijos rengimą.

2011 m. E. Eimontas paskirtas LFF generalinio direktoriaus pavaduotoju, o 2012 m. – generaliniu direktoriumi. Būdamas vienu iš LFF vadovų ne tik organizavo įvairių sričių veiklą, bet ir tobulinosi Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) sporto vadybos studijų programose. Ten per kelerius metus mokėsi iš žinomų Europos sporto lektorių, universitetų ir įgijo aukščiausio trečiojo lygmens diplomą. Savo sporto vadybos patirtį kaip lektorius perteikia Lietuvos sporto ir Kazimiero Simonavičiaus universitetuose.

UEFA struktūroje E. Eimontas ėjo Žiniasklaidos komiteto nario pareigas, vėliau – „HatTrick“ paramos komiteto nariu. Taip pat prieš trejus metus išrinktas Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) viceprezidentu.

Edvino Eimonto dosjė:

Gimė 1976 m. balandžio 13 d. Kėdainiuose. Studijavo KTU Ekonomikos ir vadybos fakultete, nuo 2000 m. – ekonomikos studijų magistras.

LFF veikla:

Nuo 2001 m. iki 2011 m. – LFF projektų skyriaus vadovas, 2007-2009 m. klubų licencijavimo komiteto narys, 2009-2012 m. klubų licencijavimo komiteto pirmininkas. 2012-2016 m. LFF generalinis direktorius.

Tarptautinė veikla:

2011-2013 m. UEFA Žiniasklaidos komiteto narys.
Nuo 2013 metų – UEFA „Hattrick“ komiteto narys

Tarptautiniai Sporto vadybos kursai:

2010-2011 m. UEFA CFM (Certificate Football Management)
2011-2012 m. UEFA DFM (Diploma in Football Management)
2012-2014 m. MESGO (The Executive Master in European Sport Governance)

Kita veikla:

Nuo 2013 m. – LSFS viceprezidentas.
LSU Sporto industrijų programos lektorius
KSU Kūrybos visuomenės ir ekonomikos instituto lektorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)