27-erių metų saugas pasaulio čempionų sudėtyje 2015-ais žaidė visas rungtynes, išskyrus draugišką susitikimą su Prancūzija Paryžiuje.

M. Ozilas buvo reikšminga figūra trenerio Joachimo Loewo taktinės sistemos dalis, o Vokietijos rinktinė iškovojo kelialapį į 2016 metų Europos čempionato finalo etapą. Pastarąjį kartą vokiečiai Senojo žemyno čempionais tapo 1996-ais.

M. Ozilas, buvęs Gelzenkircheno „Schalke, Bremeno „Werder“ ir „Real“ klubų žaidėjas, 2015 metais įvarčio rinktinei nepelnė, tačiau atliko rezultatyvių perdavimų „hat-trick'us“ atrankos rungtynėse su Gibraltaru ir dusyk komandos draugams asistavo mače su Gruzija.

M. Ozilas pareiškė, kad norėtų dalyvauti 2016 metų olimpiadoje, bet treneris M. Loewas mano, kad dalyvauti ir Europos čempionate, ir olimpinėse žaidynėse „praktiškai neįmanoma“.

Geriausio rinktinės futbolininko rinkimuose M. Ozilas surinko 45,9 proc. balsų ir aplenkė Thomasą Muellerį (Miuncheno „Bayern“) bei Joną Hectorą („Koeln“).

T. Kroosas geriausiu rinktinės žaidėju buvo renkamas tris kartus iš eilės (2011-2013).

Vokietijos rinktinė artimiausią draugiškas rungtynes žais su Anglija kovo 23-ią dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją