Kaip ir kiekvienais metais tarp pretendentų yra du amžini varžovai – Lionelis Messi („Barcelona“) ir Cristiano Ronaldo (Madrido „Real“). Vis dėlto šiemet pirmą kartą į sąrašą papuolė ir Neymaras.

Iš šios trijulės įvarčių skaičiumi būtų galima išskirti karališkojo klubo puolėją C. Ronaldo, kuriam per kalendorinius metus pavyko pelnyti 57 įvarčius. Nepaisant įspūdingos asmeninės statistikos, šįsyk portugalas nėra įvardijamas kaip pagrindinis favoritas, nes jo klubinių titulų kraityje nėra nei vieno trofėjaus.

Neymarui kartu su komandos draugu L. Messi buvo įspūdingi metai tiek asmeniniais rodikliais, tiek iškovotais komandiniais trofėjais. „Barcelona“ komandai 2015 metais pavyko susišluoti beveik visus titulus, išskyrus Ispanijos Supertaurės titulą.

C. Ronaldo „Auksinį kamuolį“ laimėjo pastaruosius dvejus metus, tačiau L. Messi titulų spintelėje – keturi „Ballon d'Or apdovanojimai.

Trijų „Auksinio kamuolio“ pretendentų statistika 2015 metais:

Cristiano Ronaldo

Madrido „Real“
Sužaista rungtynių: 52
Pelnyta įvarčių: 54
Atlikta rez. perdavimų: 17

Portugalijos rinktinė
Sužaista rungtynių: 5
Pelnyta įvarčių: 3
Atlikta rez. perdavimų: 0

Neymaras

„Barcelona“
Sužaista rungtynių: 55
Pelnyta įvarčių: 42
Atlikta rez. perdavimų: 21

Brazilijos rinktinė
Sužaista rungtynių: 9
Pelnyta įvarčių: 3
Atlikta rez. perdavimų: 1

Lionelis Messi

„Barcelona“
Sužaista rungtynių: 53
Pelnyta įvarčių: 48
Atlikta rez. perdavimų: 23

Argentinos rinktinė
Sužaista rungtynių: 8
Pelnyta įvarčių: 4
Atlikta rez. perdavimų: 3

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)