Pagrindinis šio sprendimo motyvas, kad FIFA Etikos komisija nušalino prancūzą nuo veiklos, susijusios su futbolu, net aštuoneriems metams. Ir nors jis tikisi, kad šis sprendimas bus atšauktas, laiko iki rinkimų tam nebeužtenka.

„Aš traukiuosi iš lenktynių dėl FIFA prezidento posto. Laikas nėra mano sąjungininkas. Neturiu lygių galimybių kautis su kitais kandidatais. Man nesuteiktas šansas žaisti šio žaidimo. Viso gero, FIFA, viso gero, FIFA prezidento kėde.

Mano nacionalinė federacija norėjo, kad aš būčiau prezidentu. 150 asociacijų taip pat taip manė, kad aš esu tinkamas asmuo išspręsti FIFA problemas. Bet to nenutiks. Tiesa, čia nėra amžiaus limito, tai galbūt aš sugrįšiu po 20 metų. Kas žino“, – filosofiškai AP kalbėjo jis.

Rimtų įtarimų FIFA ir UEFA vadovų veiksmų skaidrumu sukėlė beveik 2 mln. JAV dolerių išmoka, kurią M. Platini gavo iš Seppo Blatterio 2011 metais už tariamas konsultavimo paslaugas.

Teismo pranešime sakoma, kad abu veikėjai piktnaudžiavo savo užimamomis pareigomis.

M. Platini pripažintas „supainiojęs interesus“.

„Ponas Platini nesugebėjo veikti visiškai patikimai ir sąžiningai, demonstruodamas savo pareigų, taip pat susijusių įsipareigojimų bei atsakomybės svarbos nesuvokimą“, – sakoma teismo išvadoje.

Primename, kad neeiliniai FIFA rinkimai, šaukiami dėl futbolą purtančio korupcijos skandalo, vyks vasario 26 dieną.

Juose varžysis penki kandidatai: UEFA generalinis sekretorius šveicaras Gianni Infantino, prancūzas Jerome'as Champagne, Jordanijos princas Ali Bin Al Husseinas, Azijos futbolo konfederacijos prezidentas šeichas Salmanas bin Ebrahimas al-Khalifas ir Pietų Afrikos verslininkas Tokyo Sexwale'as.

Rinkimuose neleista dalyvauti Liberijos futbolo asociacijos vadovui Musai Bility ir buvusiam Trinidado ir Tobago rinktinės kapitonui Davidui Nakhidui.

Dabartinis FIFA prezidentas Seppas Blatteris pasaulio futbolui be pertraukų vadovavo nuo pat 1998 metų, o M. Platini Europos futbolui – nuo 2007-ųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)