10. Raheemas Sterlingas, 21-eri metai, 23 mln. JAV dolerių

„Manchester City“ (Anglija) klubo saugo daugeliui futbolo gerbėjų pristatyti nereikia. R. Sterlingo perėjimo iš Liverpool komandos istorija užsitęsė labai ilgai. Pats anglų futbolininkas sakė, kad esmė ne piniguose, nors jo atlyginimas padidėjo 10 kartų. Dabar R. Sterlingas uždirba po 200 tūkst. svarų sterlingų per savaitę, o jo santaupos vertinamos 23 mln., bet „tik“ JAV dolerių.

9. Matija Nastasičius, 22-eji metai, 24 mln. eurų

Dar vienas futbolininkas, kuris už savo praturtėjimą turi būti dėkingas šeichams. Nors M. Nastasičius ir netapo Anglijos „Premier“ lygos žvaigžde ir šiuo metu rungtyniauja truputį žemesniame lygyje - Gelzenkircheno „Schalke“ (Vokietija) ekipoje. Tačiau trejus metus būdamas „Manchester City“ (Anglija) komandos nariu uždirbdavo po 100 tūkst. svarų per savaitę. Būdamas vos 22-ejų serbas jau apsirūpino visam gyvenimui.

8. Marquinhosas, 21-eri metai, 24 mln. eurų

Dar vienas gynėjas, kuris pasirašė puikią sutartį. Šio futbolininko perspektyvumas nekelia abejonių, tačiau aukščiausio meistriškumo lygio buvęs „AS Roma“ komandos (Italija) žaidėjas dar nepasiekė. Tačiau „Paris Saint Germain“ klube (Prancūzija) brazilas uždirba po 6 mln. svarų per metus.

7. Romelu Lukaku, 22-eji metai, 25 mln. eurų

Pase įrašytas toks belgo amžius. Netikėti tuo nėra pagrindo. Šį sezoną puolėjas Liverpulio „Everton“ klubui jau pelnė 18 įvarčių. Už teisę įsigyti R. Lukaku dabar kovoja turtingiausi klubai. Manoma, kad finansinė futbolininko padėtis ateityje tik gerės.

6. Julianas Draxleris, 22-eji metai, 27 mln. eurų

Vienas didžiausių Vokietijos futbolo talentų truputį „pristabdė“ savo tobulėjimą. Tačiau „Schalke“ ir „Wolfsburg“ (abu Vokietija) klubuose jis uždirba „truputį“ daugiau, negu statistinis vokietis.

5. Gerardas Deulofeu, 21-eri metai, 27,7 mln. eurų

Tai antras „Everton“ klubo atstovas šiame sąraše. Pastaruosius metus futbolininkas atlyginimą gaudavo iš gimtosios „Barcelona“ (Ispanija) komandos. Šiuo metu katalonas visavertis „Everton“ ekipos narys ir uždirba po 85 tūkst. svarų per savaitę.

4. Xherdanas Shaqiri, 24-eri metai, 30 mln. eurų

Būtų keista, kad šveicaras nepatektų į šį sąrašą po tai, kai jau atstovavo dviem aukščiausio lygio klubams. Žinoma, kuk tiek Milano „Inter“ (Italija) komandoje, tiek Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) ekipoje moka dosniai. O juk ir „Stoke City“ (Anglija) klubui pinigų netrūksta.

3. Luke'as Shaw, 20 metų, 50 mln. eurų.

L. Shaw tarp profesionalų nuo 16 metų amžiaus. Kairysis gynėjas jau „Southampton“ klube uždirbdavo neblogai, tačiau vien perėjimas į „Manchester United“ komandą futbolininko sąskaitą papildė net 7 mln. svarų. 160 tūkst. svarų per savaitę užtikrins L. Shaw turtingą gyvenimą ateityje.

2. Mario Goetze, 23-eji metai, 55 mln. eurų

Pasaulio čempionas vertas tinkamo atlyginimo už savo darbą. Juolab, kad jis įmušė pergalingą ir „auksinį“ įvartį planetos pirmenybių finale. Dar iki kelionės į turnyrą Brazilijoje M. Goetze susikrovė sau turtus. Tiek Dortmundo „Borussia“ (Vokietija), tiek „Bayern“ klubai savo žvaigždėms nėra šykštūs.

1. Paulis Pogba, 22-eji metai, 60 mln. eurų

Kalbama, kad už P. Pogbą geriausi pasaulio klubai pasirengę mokėti nuo 100 iki 200 mln. eurų. Saugas šiuo metu puikiai žaidžia Turino „Juventus“ (Italija) klube. Iki 2014 metų jis uždirbdavo po 1,5 mln. eurų per metus. Vėliau atlyginimą jam padidino iki 5 mln. eurų. Tikimasi, kad per 2016 metus prancūzo kontraktas bus dar pelningesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)