FIFA pardavė transliacijų teises tiesiogiai Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Italijos, Vokietijos ir Ispanijos televizijoms, o likusioms Europos šalims transliacijos teisės bus platinamos bendradarbiaujant su Europos transliuotojų sąjunga.

"Mes grįžtame prie savo ištakų ir darysime tai, ką anksčiau sėkmingai veikėme, - sakė FIFA prezidentas Seppas Blatteris. - Pardavimo suma gerokai viršys 750 mln. eurų sumą, kurią gavome už 2006 metų čempionato transliacijas".

Buvo tikimasi, kad transliacijų teisės bus perduotos Šveicarijos kompanijai "Infront Sports & Media AG", kuri užsiima 2006 metų pasaulio čempionato Vokietijoje transliacijų teisių pardavimu, tačiau S.Blatteris pareiškė, kad sprendimas užsiimti pardavimu pačiai FIFA suteiks didesnes kontrolės galimybes.

"Mes norime parodyti žmonėms, kad futbolas nėra vien kamuolio spardymas, tai kartu ir švietimo dalis, gyvenimo mokykla. Futbolas yra teigiamas elementas sudėtingame pasaulyje. Norint skleisti šias idėjas, daug lengviau yra tartis tiesiogiai su transliuotojais, nei derėtis tarpininkaujant kažkokiai agentūrai", - pridūrė S.Blatteris.

FIFA vadovas taip pat pranešė, kad federacija oficialiai pritarė Australijos prisijungimui prie Azijos futbolo konfederacijos bei nusprendė rengti merginų (iki 17 metų) futbolo čempionatus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją