Šaltinių teigimu, J. Kvedaras savo sprendimą paaiškino pastarosiomis savaitėmis pasipylusia kritika ir teisėsaugos dėmesiu. Esą dabartinis LFF vadovas nenori, kad jam asmeniškai skirtas spaudimas kenktų visam šalies futbolui.

LFF prezidento pareigas J. Kvedaras ėjo nuo 2012 metų, prieš tai dvylika metų užėmė LFF generalinio direktoriaus postą.

Savo sprendimą jis paskelbė praėjus dienai po LFF būstinėje atliktų kratų. Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) nuo lapkričio vykdo ikiteisminį tyrimą dėl federacijos lėšų iššvaistymo.

Penktadienio LFF vykdomojo komiteto posėdyje patvirtinta ir rinkiminės konferencijos data. Nors įprastai federacijos narių suvažiavimai vyksta pavasarį, šįkart nutarta įvykius paskubinti – rinkimai vyks sausio 20 d. Kaune.

Papildyta. Pasibaigus posėdžiui LFF oficialiais kanalais patvirtino DELFI paskelbtą informaciją apie J. Kvedaro sprendimą.

„Nenoriu, kad visa kritika ir pastaruoju metu vykstantis puolimas, kuris nukreiptas prieš mane asmeniškai, pakenktų futbolui. Todėl priėmiau sprendimą per kitus rinkimus nekandidatuoti nei į prezidento postą, nei į generalinio direktoriaus pareigas, – sakė J. Kvedaras – Tikiu, kad rinkimai bus skaidrūs ir viliuosi, kad iš federacijos narių pasiūlytų kandidatų bus išrinktas geriausias. Vienas iš didžiausių mano siekių – kad būsimas prezidentas ir visa futbolo bendruomenė bendromis pastangomis apgintų futbolą ir visą sportą nuo didžiausio vėžio – sutartų rungtynių.“

LFF VK posėdis

Pagal LFF įstatus, prezidentą renka konferencija ketverių metų kadencijai. Kandidatus gali siūlyti LFF nariai.

Primename, kad ketvirtadienį FNTT pareigūnai visą dieną atliko kratas LFF būstinėje ir Kaune įsikūrusiame LFF rėmėjos „Hummel“ atstovų Lietuvoje biure, teisėsaugininkų vizito sulaukė ir pats J. Kvedaras, kuomet ryte viešėjo dukters namuose.

FNTT direktoriaus Kęstučio Jucevičiaus teigimu, tiriamas „milijoninių sumų švaistymas“, bet įtarimai kol kas nepareikšti niekam.

2011 metais J. Kvedarui jau buvo iškelta baudžiamoji byla dėl neteisėto praturtėjimo, bet šiemet tyrimas nutrauktas.

Pats LFF prezidentas teisėsaugos veiksmus siejo su artėjančiais rinkimais ir tikino, kad jį sau iš kelio nori pašalinti neįvardinti verslininkai ir politikai. FNTT naują tyrimą dėl LFF veiklos išties pradėjo sulaukusi Seimo narių, kurių pavardės neatskleidžiamos, pareiškimo.

Nors kalbėjo užuominomis, J. Kvedaras nedviprasmiškai pirštu dūrė į naująjį Tauragės apskrities futbolo federacijos prezidentą Arūną Pukelį. Pastarasis interviu DELFI neslėpė į futbolą pasukęs tikėdamas per LFF rinkimus išversti iš sosto dabartinį prezidentą, bet teigė savo kandidatūros kelti neketinantis.

Gruodį sujudo ir „Sąjūdžiu“ pasivadinusi iniciatyvinė grupė, kurioje pirmuoju smuiku griežia „Marijampolės pieno konservų“ valdybos pirmininkas Raimondas Karpavičius. Potencialus „sąjūdininkų“ kandidatas į LFF prezidento postą yra buvęs Lietuvos rinktinės puolėjas Valdas Ivanauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (230)