40-mečio vilniečio kandidatūrą išvakarėse pasiūlė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) trenerių taryba, o penktadienį patvirtino vykdomasis komitetas.

Tiesa, LFF vadovams dar reikės suderinti sutarties sąlygas su pačiu specialistu. Parašus tikimasi sudėti iki sausio 20 d. vyksiančios LFF rinkiminės konferencijos.

LFF VK posėdis

E. Jankauskas pagrindiniu favoritu pakeisti Igorį Pankratjevą buvo laikomas nuo pat to laiko, kai pastarasis vadovavo paskutinėms Lietuvos rinktinės rungtynėms su Anglija (0:3) Europos čempionato atrankoje praėjusį spalį.

I. Pankratjevas nacionalinės komandos žaidimui dirigavo nuo 2013 metų rugsėjo. Per šį laikotarpį lietuviai laimėjo 5 mačus, tiek pat sužaidė lygiosiomis ir patyrė 11 nesėkmių (įvarčių santykis – 14:30).

Ypač sunkiai klostėsi pastarieji metai, per kuriuos I. Pankratjevo auklėtiniai įveikė tik San Mariną (2:1). Nykštukinės valstybės atstovai buvo ir vieninteliai, kuriuos 10 taškų surinkusi Lietuva aplenkė pasaulio čempionato atrankos E grupėje.

Savo ruožtu, E. Jankauskas jau yra dirbęs Lietuvos rinktinėje portugalo Jose Couceiro asistentu. Tokias pačias pareigas praeityje jis ėjo Maskvos „Lokomotiv“ (Rusija) bei Edinburgo „Hearts“ (Škotija) klubuose.

Vyriausiojo trenerio poste E. Jankauskas debiutavo 2014 metų pavasarį, stojęs vadovauti „Trakų“ futbolininkams. Nesulaukus sezono pabaigos klubas atsisveikino su specialistu, mat vadovai turėjo priekaištų dėl jo požiūrio į darbą.

Nuo to laiko buvęs San Sebastiano „Real Sociedad“, Lisabonos „Benfica“, „Porto“ ir dar vienuolikos klubų snaiperis darbovietės neturėjo ir atsidėjo aukščiausio lygio – UEFA PRO – trenerio licencijos kursams.

Per žaidėjo karjerą E. Jankauskas rinktinės marškinėlius vilkėjo 56 dvikovose ir pelnė 10 įvarčių. Tai – trečias rezultatas tarp visų laikų rezultatyviausių Lietuvos nacionalinės komandos futbolininkų.

1997, 1998, 2000, 2001 ir 2004 metais puolėjas buvo išrinktas geriausiu šalies žaidėju. Svarbiausius trofėjus tarptautinėje arenoje jis laimėjo atstovaudamas „Porto“, su kuriuo 2003-iaisiais iškėlė UEFA taurę, o po metų – ir UEFA Čempionų lygos apdovanojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)