Į LFF stadione įsikūrusias federacijos patalpas prisistatę teisėsaugininkai apieškojo vadovo kabinetą, LFF archyvą ir buhalteriją, tuomet užplombavo kambarių duris.

FNTT pareigūnai tikrino kompiuteriuose laikomą informaciją, dokumentus.

DELFI 10 val. susisiekus su J. Kvedaru, pastarasis sakė nežinantis, kad teisėsauga apsilankė ir jo namuose, ir teigė negalintis kalbėti.

„Atvažiuoju, o čia tokie svečiai. Reikės dukrai paskambinti, kas ten namuose vyksta“, – tepasakė LFF prezidentas.

FNTT direktorius Kęstutis Jucevičius BNS patvirtino apie atliekamas kratas ir pridūrė, kad analogiški veiksmai daromi „privačiose susijusiose įmonėse“, kurių pavadinimų jis nepaminėjo.

K. Jucevičius teigė, kad ikiteisminis tyrimas „dėl lėšų švaistymo“ vyksta apie mėnesį. Kalba, pasak FNTT vadovo, „eina apie milijonines sumas“.

„Mes tiriame galimą futbolo federacijos lėšų švaistymą. Kalba eina apie milijonines sumas, bet tikslių sumų dabar tikrai neįvardysiu“, - sakė FNTT vadovas.

Jo teigimu, įtarimai vykdomame tyrime kol kas nėra pareikšti niekam.

11 val. FNTT pareigūnai vis dar buvo federacijos patalpose ir tikrino dokumentus.

„Ryte atvyko daug pareigūnų, jie pateikė teismo nutartį ir daugiau nieko neaiškino. Sužinojome tik tiek, kad vykdomas tyrimas dėl kažkokių lėšų švaistymo. Nežinome, ar kokią nors medžiagą jie norės išsivežti su savimi“, – DELFI pasakojo vienas iš LFF darbuotojų.

Primename, kad J. Kvedarui 2012 metais buvo pareikšti įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo, bet šiemet jo atžvilgiu tyrimas nutrauktas.

FNTT pareigūnai po kratos užplombavo kai kurių LFF būstinės kabinetų duris

Praėjus kelioms valandoms po to, kai FNTT pasibeldė į duris, LFF išplatino oficialų pranešimą.

„LFF, kaip organizacija, kuri veikia pagal Lietuvos Respublikos įstatymus ir savo įstatuose numatyta tvarka kasmet yra audituojama nepriklausomo auditoriaus bei atsiskaito tiek valstybinėms sporto, tiek tarptautinėms futbolo institucijoms, yra pasiruošusi bendradarbiauti su teisėsauga ir pateikti visus reikalingus dokumentus bei informaciją, kuri reikalinga tyrimui.

LFF tikisi, kad FNTT veiksmai nėra susiję su pastarosiomis dienomis viešojoje erdvėje eskaluojamais įvykiais“, – rašoma LFF pranešime.

Pastaruoju metu LFF pavadinimas linksniuotas tiek futbolo, tiek politiniuose sluoksniuose.

Prieš kitą pavasarį vyksiančius LFF prezidento rinkimus sujudusi opozicija apkaltino dabartinę vadovybę stagnacija ir konkurentų bauginimu. Pirštinę J. Kvedarui metė ne tik kol kas nepripažintas naujasis Tauragės apskrities futbolo federacijos prezidentas Arūnas Pukelis, kriminaliniame pasaulyje žinomas „Šviniaus“ pravarde, bet ir „Sąjūdžiu“ pasivadinusi iniciatyvinė grupė, kurioje pirmaisiais smuikais griežia „Marijampolės pieno konservų“ valdybos pirmininkas Raimondas Karpavičius bei buvęs Lietuvos rinktinės puolėjas Valdas Ivanauskas.

Šią savaitę dar vieną porciją žibalo įliejo Seimo liberalai, įžvelgę kovą tarp šešėlinių grupuočių dėl futbole besisukančių pinigų ir paprašę sustabdyti LFF finansavimą. Reaguodamas premjeras Algirdas Butkevičius kreipėsi į Kūno kultūros ir sporto departamentą, prašydamas išsiaiškinti situaciją LFF.

Julius Kvedaras
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (210)