Titulą ginančiai „Barcelona“ reikės sau iš kelio pašalinti paskutinę akimirką į atkrintamąsias varžybas įšokusį Londono „Arsenal“.

Praėjusio sezono finalininkai Turino „Juventus“ gavo dar grėsmingesnį varžovą – visuose frontuose dominuojantį Miuncheno „Bayern“.

Tuo metu „Paris Saint-Germain“ bilietą į tolesnį etapą gaudys varžydamasi su klupinėjančiu Londono „Chelsea“.

Liūdėti neturėtų ir Madrido „Real“ stovykla, kurios laukia grumtynės su nieko įspūdingo kol kas nedemonstruojančia „Roma“, „Manchester City“, stosiantis prieš Kijevo „Dinamo“, ar Madrido „Atletico“, kuriam burtai lėmė pažintį su Eindhoveno PSV.

O laimingiausi turėtų būti Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose debiutuosiantys „Wolfsburg“ ir „Gent“, kadangi vienas jų tikrai tęs tarptautinį sezoną ir ketvirtfinalyje.

Čempionų lygos aštuntfinalių poros

Madrido „Real“ (Ispanija) – „Roma“ (Italija);
„Barcelona“ (Ispanija) – Londono „Arsenal“ (Anglija);
Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) – Turino „Juventus“ (Italija);
Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) – Lisabonos „Benfica“ (Portugalija);
„Wolfsburg“ (Vokietija) – „Gent“ (Belgija);
Madrido „Atletico“ (Ispanija) – Eindhoveno PSV (Olandija);
„Manchester City“ (Anglija) – Kijevo „Dinamo“ (Ukraina);
Londono „Chelsea“ (Anglija) – „Paris Saint-Germain“ (Prancūzija);

Pirmos rungtynės bus žaidžiamos vasario 16-17 ir 23-24 dienomis, atsakomosios – kovo 8-9 ir 15-16 d.d.

Prieš burtus komandos buvo padalintos į du krepšelius: pirmajame atsidūrė grupių nugalėtojai, antrajame – antras vietas užėmę klubai. Pastarieji aštuntfinalius pradės namuose.

Į vieną porą negalėjo patekti tos pačios šalies arba grupių varžybose jau susidūrusios ekipos. UEFA vykdomojo komiteto sprendimu, susikirsti negalėjo ir Rusijos bei Ukrainos klubų keliai.

Daugiausiai klubų Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose atstovaus Ispanijai ir Anglijai – po tris.

Burtus ištraukė buvęs Argentinos rinktinės ir Milano „Inter“ (Italija) klubo lyderis Javieras Zanetti bei UEFA generalinis sekretorius Gianni Infantino. Organizacijos prezidentas Michelis Platini dalyvauti ceremonijoje negalėjo, nes yra nušalintas nuo futbolo dėl FIFA krečiančio korupcijos skandalo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)