„Linkstame prie aštuonių komandų, stengsimės pakeisti formatą, bet tam dar turės pritarti klubai“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje atviravo D. Šemberas.

Aštuonios ekipos užbaigė ir šį A lygos sezoną, sudrebintą Pakruojo „Kruojos“ pasitraukimo ir „Klaipėdos granito“ pašalinimo.

Tiesa, A lygos licencijos siekia ir devintas klubas – LFF I lygos pirmenybes laimėjusi Jonavos „Lietava“. D. Šembero teigimu, kol kas neaišku, ar pastaroji turi vilties papildyti A lygos dalyvių
gretas arba pakeisti ką nors iš senbuvių – tai esą priklausys nuo licencijavimo rezultatų.

Jei turnyre žais aštuoni klubai, siūloma įpusėjus sezonui juos skelti į dvi dalis, kad žiūrovai išvystų daugiau panašaus pajėgumo varžovų akistatų. Gali keistis ir nusistovėjęs A lygos kalendorius. D. Šembero žodžiais, nėra prasmės kankinti žaidėjų ir žiūrovų kalenant dantimis stadionuose vėlyvą rudenį.

Naujas Lietuvos futbolo klubų asociacijos A lyga prezidentas ir valdybos pirmininkas pakeitė trejus metus šias pareigas ėjusį televizijos prodiuserį Rolandą Skaisgirį. A lygos direktoriaus postą vietoje Justino Garliausko užėmė Rimvydas Čekavičius.

Anot asociacijos valdybos nario, šalies čempionų Vilniaus „Žalgirio“ sporto direktoriaus Mindaugo Nikoličiaus, permainas lėmė noras stiprinti lygą.

„Pamatėme pozityvų Lietuvos krepšinio lygos pavyzdį ir norime juo sekti. Norime, kad stipri lyga padėtų ir klubams pritraukti rėmėjų, sustiprėti finansiškai“, – aiškino M. Nikoličius.

Ateinančiame sezone A lygos vadovybė sieks ne tik vystyti rinkodarą, bet ir perimti dalį čempionato organizavimo funkcijų iš Lietuvos futbolo federacijos (LFF).

Pastarosios generalinis direktorius Edvinas Eimontas teigė neprieštaraujantis klubų savivaldos norams, bet užbrėžė raudoną liniją ties vienu punktu, kuris esą turėtų likti federacijos žinioje.

„Drausminiai klausimai yra dalykas, kurį norime pasilikti sau. Tai liečia ir lažybų skandalus. Federacijos šiemet priimti sprendimai dėl kai kurių klubų buvo skausmingi, bet būtini. Ateityje mūsų nusistatymas šiuo klausimu nesikeis. O dėl visų kitų čempionato organizavimo reikalų vyks diskusijos“, – dėstė E. Eimontas.

„A lygoje labiausiai trūksta pasitikėjimo ir švarumo – žinote, ką aš turiu omenyje. Norime puoselėti šitas vertybes, kad jos taptų pagrindinėmis“, – antrino D. Šemberas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)