BBC atliktas tyrimas rodo, kad sporto reklamos bendrovė ISL sumokėjo iš viso 100 mln. dolerių pareigūnams, tarp jų buvusiam FIFA prezidentui Joao Havelange'ui ir buvusiam FIFA vykdomajam direktoriui Ricardo Teixeirai.

Mainais bendrovei buvo suteiktos televizijos transliacijų ir reklamos teisės praeito amžiaus 10-ame dešimtmetyje, sakoma BBC pranešime.

S. Blatteris iki šiol tvirtino nieko nežinojęs apie tuos mokėjimus, bet BBC nurodė susipažinusi su vienu laišku, kurį gavo JAV Federalinis tyrimų biuras, keliantį abejonių dėl FIFA vadovo pareiškimų.

Tas laiškas, kuriame kalbama apie ISL mokėjimus, esą buvo parašytas J. Havelange'o, kuris pažymi, kad S. Blatteris „viską žinojo apie visą veiklą“ ir kad jis buvo „visada informuojamas“.

S. Blatteris buvo J. Havelange'o pirmasis pavaduotojas, o 1998 metais perėmė iš jo FIFA prezidento postą.

BBC nurodė, kad S. Blatteris atsisakė komentuoti šiuos pareiškimus.

S. Blatteris spalį buvo nušalintas nuo pareigų 90 dienų FIFA etikos komiteto sprendimu ir turėtų palikti tą postą vasarį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)