Iš viso 13-oje atrankos grupių žais 52 septyniolikmečių rinktinės, o į elito etapą pateks 31 komanda, prie kurios prisijungs ir šios amžiaus grupės reitingo lyderė Vokietija. Į kitą etapą pateks po dvi geriausias grupių ekipas ir penkios geriausios iš trečias vietas užėmusių rinktinių.

Elito etape 32-i rinktinės bus suskirstytos į aštuonias grupes. Į 2017 metų Europos pirmenybių finalo etapą, kuris gegužės mėnesį vyks Kroatijoje, pateks visų grupių nugalėtojos ir septynios geriausios iš antras vietas užėmusių komandų.

2017 metų Europos pirmenybių finalo etapas kartu bus ir atrankos turnyras į 2017 metų pasaulio septyniolikmečių futbolo čempionato finalo etapą, kuris rugpjūčio 19 – rugsėjo 10 dienomis vyks Indijoje. Europai planetos pirmenybėse atstovaus penkios geriausios šios amžiaus grupės rinktinės.

Ištraukti ir 19-mečių vaikinų futbolo čempionato atrankos varžybų burtai, 52 rinktines suskirstę į trylika grupių.

Lietuva pateko į penktą grupę, kur jų ateinantį rudenį lauks akistata su Austrijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Azerbaidžano rinktinėmis.

Pasak Lietuvos futbolo federacijos, šios atrankos grupės turnyras Lietuvoje vyks spalio 3-10 dienomis.

Į atrankos elito etapą iškops dvi stipriausios kiekvienos grupės komandos ir absoliučiai geriausią trečią rezultatą pasiekusi ekipa.

Elito atrankoje, prisijungus Ispanijai, 2017 metų pavasarį žais 28 rinktinės, suskirstytos į septynias grupes. Jos varžysis dėl septynių kelialapių į čempionato Gruzijoje finalo turnyrą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją