Karjerą pradėjęs ir ją užbaigęs Vilniaus „Žalgiryje“ Deividas Šemberas sostinės klube sužaidė tris sezonus (1997, 2014 ir 2015 m.), o per šį laikotarpį du kartus iškovojo „SMScredit.lt A lygos“ titulą ir LFF Supertaurę, tris kartus triumfavo LFF taurės turnyre.

Per pastaruosius dvejus metus D. Šemberas „Žalgirio“ gretose sužaidė 63 rungtynes, per kurias pelnė 9 įvarčius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Klubas atsisveikino su du su puse sezono Vilniuje praleidusiu Serge'u Nyuiadzi. Per šį laikotarpį saugas sužaidė 83 rungtynes, pelnė 22 įvarčius ir atliko 23 rezultatyvius perdavimus. Su futbolininku atsisveikinta pasibaigus sutarčiai.

Abipusiu susitarimu komandą paliko du žaidėjai: puolėjai Kristis Andreou ir praėjusią vasarą į Lietuvą atvykęs Eliandro Gonzaga.

Brazilas klube liko sėkmingai pasirodęs vasarą vykusioje peržiūroje, tačiau sezono metu jam sunkiai sekėsi įsitvirtinti pagrindinėje komandos sudėtyje, o dažniausiai pasirodydavo tik po keitimo arba „Žalgiris B“ ekipoje. Įspūdingiausias puolėjo pasirodymas įvyko 23 turo rungtynėse su Kauno „Stumbru“, kuomet Eliandro pasirodė po keitimo ir pelnė tris įvarčius. A lygoje jis per 12 sužaistų rungtynių atliko du rezultatyvius perdavimus, o atstovaudamas „Žalgiris B“ ekipai jis taip pat pasižymėjo trimis įvarčiais ir vienu rezultatyviu perdavimu.

Kristis Andreou per dvejus „Žalgiryje“ praleistus metus sužaidė 40 rungtynių ir pasižymėjo 9 įvarčiais ir 3 rezultatyviais perdavimais. Puolėjui šiame sezone taip pat nesisekė įsitvirtinti pagrindinėje komandos sudėtyje, o žaidimo patirties semdamasis „Žalgiris B“ gretose kiprietis pelnė dar 2 įvarčius per ketverias rungtynes.
Vilniaus „Žalgiris“ dėkoja šiems futbolininkams už jų indėlį į komandos iškovotas pergales bei laimėtus trofėjus ir linki sėkmės priimant naujus iššūkius.

Taip pat artimiausiu metu paaiškės dar kelių „Žalgirio“ žaidėjų, kurių sutartys su klubu artėja prie pabaigos, likimas. Klubas sprendimą dėl šių žaidėjų ateities priims iki gruodžio mėnesio pabaigos.

Ketvirto rato rinktinėje – keturių stipriausių komandų žaidėjai

Paskutiniame „SMScredit.lt A lygos“ čempionato ketvirtyje pirmaujančios komandos dar labiau atitrūko nuo persekiotojų, todėl nekeista, kad rato rinktinėje yra tik Vilniaus „Žalgirio“, „Trakų“, Klaipėdos „Atlanto“ ir Marijampolės „Sūduvos“ žaidėjų. Daugiausia savo atstovų – keturis – sąraše turi „Trakai“.

Apklausoje, kurioje dalyvavo futbolo komentatoriai Nerijus Kesminas, Giedrius Vaitkevičius, sporto žurnalistai Evaldas Gelumbauskas ir Vilmantas Remeika, alyga.smscredit.lt apžvalgininkai Martynas Pocius bei Karolis Tretjakas, abejonių niekam nekėlė dvi kandidatūros. 11 įvarčių per aštuonerias rato rungtynes įmušęs „Žalgirio“ puolėjas D. Šernas ir čempionato pabaigoje įsisiautėjęs „Sūduvos“ krašto saugas E. Veliulis surinko visus 6 respondentų balsus.

„Žalgirio“ saugas Mantas Kuklys ir „Trakų“ puolėjas Davidas Aršakianas anketose paminėti po 5, senosios sostinės riterių gynėjas Linas Klimavičius, šios komandos atakų organizatorius Jurijus Mamajevas, „Atlanto“ atakų lyderis Maksimas Maksimovas ir „Sūduvos“ gynėjas Marko Živkovičius – po 4 sykius. Į rinktinę taip pat pateko po tris balsus surinkę „Žalgirio“ gynėjas Donovanas Slijngardas bei „Atlanto“ saugas Ovidijus Verbickas.

Aršiausia nuomonių kova užvirė renkant vartininką. Buvo paminėtos net penkios pavardės, o į sąrašą pateko Marius Rapalis iš „Trakų“, kuriam vieninteliam skirti du balsai.

Iš viso apklausoje paminėti 25 futbolininkai iš penkių komandų. Balsų gavo, tačiau į rinktinę nepateko Saulius Klevinskas, Andro Švrljuga, Deividas Šemberas, Linas Pilibaitis (visi – „Žalgiris“), Deividas Česnauskis, Nerijus Valskis (abu – „Trakai“), Mindaugas Malinauskas, Aleksejus Jepifanovas, Andrius Jokšas (visi – „Atlantas“), Džiugas Bartkus, Tomas Radzinevičius (abu – „Sūduva“), Pavelas Leusas, Mantas Fridrikas ir Edgaras Mastianica (visi – Utenos „Utenis“).

„SMScredit.lt A lygos“ ketvirtojo rato rinktinė: M. Rapalis („Trakai“), M. Živkovičius („Sūduva“), L. Klimavičius („Trakai“), D. Slijngardas („Žalgiris“), M. Kuklys („Žalgiris“), J. Mamajevas („Trakai“), O. Verbickas („Atlantas“), M. Maksimovas („Atlantas“), E. Veliulis („Sūduva“), D. Šernas („Žalgiris“), D. Aršakianas („Trakai“).

Sezono vienuoliktuke – čempionai, vicečempionai ir lygos snaiperis

Tomo Radzinevičiaus futbolas 2015 metais buvo įtikinamas. 28 įvarčius įmušęs ir rezultatyviausiu šalies čempionato žaidėju tapęs, o vėliau geriausiu turnyro žaidėju išrinktas Marijampolės „Sūduvos“ kapitonas be problemų prasiskynė kelią į sezono rinktinę. Be jo, ten pateko tik dviejų komandų – čempiono Vilniaus „Žalgirio“ ir vicečempionų „Trakų“ – atstovai.

Apklausoje, kurioje dalyvavo futbolo komentatoriai Nerijus Kesminas ir Giedrius Vaitkevičius, sporto žurnalistai Evaldas Gelumbauskas bei Vilmantas Remeika, alyga.smscredit.lt apžvalgininkai Martynas Pocius ir Karolis Tretjakas, visus šešis balsus surinko tik T.Radzinevičius ir „Trakų“ saugas Jurijus Mamajevas. Simboliška – vienas jų įmušė daugiausia įvarčių, kitas dažniausiai dalijo rezultatyvius perdavimus.

Daugiausia savo atstovų sąraše turi „Žalgiris“. Jų – net šeši: penkis balsus gavęs saugas Linas Pilibaitis, keturis surinkęs gynėjas Andro Švrljuga ir po triskart anketose paminėti vartininkas Armantas Vitkauskas, gynėjas Semiras Kerla bei saugai Deividas Šemberas ir Mantas Kuklys.

„Trakai“, be J.Mamajevo, į sezono rinktinę delegavo dar tris futbolininkus. Gynėjai Linas Klimavičius ir Deividas Česnauskis surinko po 5, puolėjas Davidas Aršakianas – 4 balsus.

Iš viso respondentai paminėjo 25-is žaidėjus iš šešių komandų. Prie simbolinės rinktinės artėjo, bet į ją neprasimušė Georgas Freidgeimas, Egidijus Vaitkūnas, Donovanas Slijngardas, Jurijus Kendyšas, Darvydas Šernas (visi – „Žalgiris“), Marius Rapalis, Vaidotas Šilėnas (abu – „Trakai“), Maksimas Maksimovas (Klaipėdos „Atlantas“), Džiugas Bartkus, Maximiliano Ugge, Ernestas Veliulis (visi – „Sūduva“), Dmitrijus Rekišas (Kauno „Spyris“), Artūras Rimkevičius (Kauno „Stumbras“). Vieną balsą gavo pusę sezono „Atlante“ žaidęs, bet vėliau į Prancūziją išvykęs Andrejus Paniukovas.

„SMScredit.lt A lygos“ 2015-ųjų sezono rinktinė: A. Vitkauskas („Žalgiris“), D. Česnauskis („Trakai“), S. Kerla („Žalgiris“), L. Klimavičius („Trakai“), A. Švrljuga („Žalgiris“), D. Šemberas („Žalgiris“), M. Kuklys („Žalgiris“), J. Mamajevas („Trakai“), L. PIlibaitis („Žalgiris“), D. Aršakianas („Trakai“), T. Radzinevičius („Sūduva“).