„Pataikiau“, - kukliai ištarė šalies futbolo čempiono titulą apgynusio Vilniaus „Žalgirio“ snaiperis D. Šernas, kalbėdamas apie įspūdingą bombą, kuria vos nesudraskė „Trakų“ vartų tinklo paskutiniame pasibaigusių pirmenybių ture.

Čempionato pabaigoje pataikyti futbolininkui sekėsi, ir tai neliko nepastebėta. Per aštuonerias „SMScredit.lt A lygos“ ketvirto rato rungtynes iš Alytaus kilęs puolėjas įmušė 11 įvarčių ir buvo išrinktas geriausiu šios atkarpos pirmenybių futbolininku.

Išrinktas vienbalsiai - apklausoje dalyvavę futbolo komentatoriai Nerijus Kesminas ir Giedrius Vaitkevičius, sporto žurnalistai Evaldas Gelumbauskas ir Vilmantas Remeika, alyga.smscredit.lt apžvalgininkai Martynas Pocius ir Karolis Tretjakas lyg susitarę nedvejodami skyrė D. Šernui pirmą poziciją. Kadangi už ją buvo skiriami 3 taškai, 31-erių puolėjas surinko 18 balų iš 18 galimų.

Didelės intrigos nebuvo kovojant ir dėl antros bei trečios pozicijų. Jas užėmė 9 balus sukaupęs Marijampolės „Sūduvos“ saugas Ernestas Veliulis ir „Trakų“ puolėjas Davidas Aršakianas - 5 balai. Po sykį apklausoje dar buvo paminėtos Lino Pilibaičio iš „Žalgirio“, Lino Klimavičiaus ir Jurijaus Mamajevo iš „Trakų“ pavardės.

D. Šernas tapo antru „Žalgirio“ futbolininku, šiemet iškovojusiu geriausio rato žaidėjo titulą. Antrame rate geriausiu buvo išrinktas L. Pilibaitis, pirmame prizas atiteko Klaipėdos „Atlante“ tada žaidusiam Andrejui Paniukovui, trečiame - J. Mamajevui.

„Dar prieš keletą metų D. Šerną vertinau kaip galimą būsimąjį Lietuvos Wayne'ą Rooney“, - sakė „Sportland“ vadovas Vladas Korsakovas. - Po to jis kuriam laikui lyg ir priblėso, bet dabartinis futbolininko žaidimas leidžia manyti, kad D. Šernas paskutinio savo žodžio futbolo aikštėje dar netarė.“

Tik sezono viduryje „Žalgirį“ papildęs D. Šernas „žudė“ varžovus negailestingai. Per 16 rungtynių įmušęs 17 sykių, jis tapo rezultatyviausiu komandos žaidėju. „Sūduvai“ ketvirtame rate snaiperis atseikėjo tris įvarčius, prieš tai net šešeriose rungtynėse kamuolį į tinklą siuntė po dusyk.

„Net nežinau, kodėl taip yra. Nieko nesiveju ir negaudau - tiesiog noriu, kad komanda laimėtų“, - sezonui artėjant prie pabaigos rezultatyvumo recepto pats vis dar ieškojo puolėjas.