„Real“ – „Barcelona“

Turnyras: Ispanijos „Primera“ (12 turas)

Stadionas: „Santiago Bernabeu“ (Madridas)

Teisėjas: Davidas Fernandezas

Data ir laikas: 2015-11-21, 19:15 val

Tai – išskirtinė dvikova, pritrauksianti kiekvieną futbolo žiūrovą prie televizijos ekrano. Šalies sostinėje įvyks 230-asis „El Clasico“ susitikimas. Tarpusavio susirėmimų istorija kol kas lieka „baltųjų“ pusėje, tačiau katalonai yra pasiryžę pasiekti 90-ąją pergalę.

Madrido „Real“

Rafaelio Benitezo treniruojamas karališkasis klubas sezoną pradėjo puikiu startu, tačiau didėjantis rungtynių skaičius, išretinta sudėtis prisidėjo prie pastarojo mėnesio žaidimo kreivės kritimo. „Real“ ilgą laiką Ispanijos „Primera“ pirmenybėse buvo vienintelė komanda dar neturinti pralaimėjimo, tačiau paskutinės rungtynės nesusiklostė sėkmingai.

„Baltieji“ paskutinį kartą žaidė lapkričio 8-ąją dieną. Susitikimas įvyko Sevilijoje, kur savo žiūrovų palaikoma „Sevilla“ pirmą kartą šiame sezone privertė Ispanijos sostinės ekipą patirti pralaimėjimo skonį. Per 90 minučių žiūrovai išvydo įnirtingą kovą, kurioje buvo užfiksuoti penki įvarčiai ir šeimininkų pergalė rezultatu 3-2. „Sevilla“ pasiekė užtikrintą ir pelnytą pergalę, kurios tikrai nebūtų nusipelnę „morengai“.
„Real“ -„Barcelona“

„Real“ vienuolikei šis pralaimėjimas buvo skaudos ne dėl pirmo karto šiame sezone, o dėl to, kad buvo leista „Barcai“ prieš „El Clasico“ įgyti 3 taškų pranašumą. Šalies vicečempionai su 24 taškais užima antrąją vietą ir savo sąskaitoje turi septynias pergales, tris lygiąsias bei vieną nesėkmę.

„Baltųjų“ vairą savo rankose turintis R. Benitezas po pralaimėjimo Sevilijoje sulaukė ne tik blogų žinių. Į rikiuotę sugrįžo ir visiškai pasveiko trys kertiniai komandos žaidėjai – Karimas Benzema, Garethas Bale‘as bei Jamesas Rodriguezas. Dėl sugrįžusio pastiprinimo strategas turės pasukti galvą su taktiniais sprendimais, nes po J. Rodriguezo grįžimo turėtų keistis žaidimo schema ir startinį vienuoliktą privalės palikti Toni Kroosas , Casemiro arba Isco.

Prognozuojama startinė „Real“ sudėtis: Keylor Navas, Danilo, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Toni Kroos, Luka Modrič, James Rodriguez, Gareth Bale, Karim Benzema ir Cristiano Ronaldo.

„Barcelona“

Priešingų barikadų pusėje – nerami sezono pradžia, vėliau – demonstruojamas užtikrintas žaidimas ir pergalės. Luiso Enrique auklėtiniams sezono pradžia buvo kiek sudėtinga, o situacija dar labiau pablogino Lionelio Messi trauma, bet įsibėgėję katalonai atrado savo žaidimą su Luisu Suarezu bei Neymaru priešakyje.

Savo paskutines rungtynes „Barca“ sužaidė taip pat lapkričio 8-ąją dieną, tačiau skirtingai nei jų oponentai neturėjo vargo su varžovais. Eiliniai L. Suarezo ir Neymaro įvarčiai padėjo katalonams sutriuškinti „Villarreal“ ekipą rezultatu 3-0 ir užsitvirtinti pirmąją vietą.

„Real“ -„Barcelona“

Dabartiniai šalies ir Europos čempionai „Primera“ pirmenybėse per sužaistas 11 rungtynių į savo sąskaitą įsirašė devynias pergales ir dvejas lygiąsias. Nėra abejonių, kad „Santiago Bernabeu“ stadione pasiektos dar vienos lygiosios „Barcai“ bus geras rezultatas, tačiau „Real“ nėra nusiteikęs taikiam susitikimui, o pralaimėjimas sostinės klubui gali kainuoti net ir antrąją vietą.

Ilgą laiką atrodė, kad L. Enrique prieš šias rungtynes turės didelę netektį – L. Messi. Argentinietis daugiau nei mėnesį gydėsi traumą ir buvo prognozuojama, kad iki „El Clasico“ nepasveiks, tačiau puolėjas jau kelias dienas treniravosi su pagrindine komanda ir yra pasirengęs į aikštę žengti bent po keitimo. Vis dėlto svečiai iš Barselonos savo gretose neturės saugų Ivano Rakitičiaus ir Rafinha bei gynėjo Douglaso.

Prognozuojama startinė „Barcelona“ sudėtis: Claudio Bravo, Dani Alves, Gerrad Pique, Javier Mascherano, Jordi Alba, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Sergi Roberto, Neymar, Luis Suarez ir Munir.

Įdomūs faktai:

Per paskutinius devynis „El Clasico“ susitikimus abi komandos pelno bent po įvartį. 1946-52 metų laikotarpyje „Barcai“ ir „Real“ tarpusavio rungtynėse pavyko pasižymėti net 13 rungtynių iš eilės.

„Real“ ekipa jau 22 iš eilės rungtynėse dar nepatyrė nei vieno pralaimėjimo savo žiūrovų akivaizdoje. Be to, per pastarąsias penkerias rungtynes „baltieji“ praleido vos vieną įvartį.

Oficialioje „El Clasico“ statistikoje „Real“ turi 92 pergales, „Barcelona“ – 89. Likę 48 susitikimai baigėsi lygiosiomis.

Pastarosios penkerios tarpusavio rungtynės:

„Barcelona“ 2 – 1 „Real Madrid“ (2015 m.)

„Real Madrid“ 3 – 1 „Barcelona“ (2014 m.)

„Barcelona“ 1 – 2 „Real Madrid“ (2014 m.)

„Real Madrid“ 3 – 4 „Barcelona“ (2014 m.)

„Barcelona“ 2 – 1 „Real Madrid“ (2013 m.)

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)