„Man trenerio darbas atrodo per sunkus. Turbūt esu per daug emocionalus – man reikėtų ramesnio darbo“, – lapkričio pradžioje kalbėdamas su DELFI apie naują gyvenimo etapą, svarstė D. Šemberas.

Regis, naujos veiklos geriausiam 2005 metų Lietuvos futbolininkui ilgai ieškoti nereikės.

Nors saugo ir gynėjo pozicijose rungtyniaujantis žaidėjas dar neužbaigė paskutinio savo sezono profesionalo karjeroje su Vilniaus „Žalgirio“ klubu, jo pavardė jau minima kaip būsimo A lygos vadovo.

Neoficialiomis žiniomis, užimti šį postą D. Šemberui pasiūlė Rimvydas Čekavičius – internetinės televizijos futbolo.tv direktorius.

Pastaroji pretenduoja pakeisti čempionato rinkodaros reikalus dvejus metus tvarkiusią bendrovę „Pradas Media“ ir tapti naująja A lygos partnere, atsakinga už komercinę veiklą.

Ligšiolinio A lygos vadovo Justino Garliausko valdomos įmonės sutartis galioja iki šio sezono pabaigos, o futbolo kuluaruose kalbama, kad dauguma klubų lygos plėtrai nusiteikę pasikinkyti naujus vėjus. Be to, R. Čekavičius esą žada perimti dalį varžybų organizavimo funkcijų iš Lietuvos futbolo federacijos (LFF).

DELFI antradienį kalbintas D. Šemberas neneigė, kad yra pasiruošęs imtis A lygos prezidento pareigų.

„Tie gandai – ne iš piršto laužti. Komandų vadovų išreikštas pasitikėjimas mane stipriai įpareigoja. Ketinu įdėti daug pastangų ir darbo, nes jaučiu didelę atsakomybę. Mes pasiūlysime nemažai naujovių A lygai, bet apie tai kol kas anksti kalbėti. Žiūrėsime, kaip viskas klostysis toliau – visą šį sumanymą dar reikia patvirtinti oficialiai ir įforminti. Reikės ir LFF pritarimo. Žiūrėsime“, – įvykiams už akių nenorėjo skubėti futbolininkas.

A lygos prezidento poste jis pakeistų J. Garliausko bendražygį, televizijos prodiuserį Rolandą Skaisgirį.

Tiesa, antradienį vykusiame A lygos klubų vadovų susitikime pats D. Šemberas nedalyvavo. Analogiškas posėdis vyko ir praėjusį penktadienį, dar kartą apsvarstyti gauto pasiūlymo klubai rinksis kitą savaitę. Galutinis sprendimas turėtų būti priimtas iki šio mėnesio pabaigos.

Jei D. Šemberas bus paskirtas A lygos prezidentu, pirmuoju iššūkiu jam taps naujo sezono dalyvių sąrašas.

Rugpjūtį iš čempionato pasitraukus Pakruojo „Kruojai“, o praėjusią savaitę dėl garbingo žaidimo principų pažeidimų pašaligus „Klaipėdos granitą“, pirmenybes užbaigs tik 8 komandos.

Tiek dauguma klubų, tiek LFF pageidauja, kad čempionate varžytųsi dešimt ekipų. Bet kol kas entuziazmą žengti į aukštesnį divizioną demonstruoja tik antrą pagal pajėgumą LFF I lygą laimėjusi Jonavos „Lietava“.

Antroje vietoje finišavusiai rezervinei Lietuvos čempionų „Žalgiris B“ komandai pakilti tarp elito neleidžia varžybų nuostatai, o trečioji prizininkė – Gargždų „Banga“ – tokiu noru netrykšta.

A lygos sezonas baigsis lapkričio 28 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)