DELFI žurnalistams kamuolį įteikė renginių organizatorius ir vedėjas, vertėjas, didelis futbolo aistruolis ir žinovas Paulius Ambrazevičius.

Vos prieš kelias dienas (lapkričio 12-ą) Prancūzijos sostinėje Paryžiuje futbolo legenda Zinedine'as Zidane'as taip pat pristatė šį oficialų „Beau Jeu UEFA Euro 2016“ kamuolį.

Kamuolio išvaizdą įkvėpė čempionato šeimininkės Prancūzijos nacionalinės vėliavos spalvos – balta, raudona ir mėlyna. Kamuolį puošia UEFA Euro tamsios spalvos logotipas bei raidės E - U - R – O ir skaičiai 2 – 0 – 1 – 6. Su šiuo kamuoliu kitų metų birželio 10–liepos 10 dienomis bus žaidžiamos oficialiose EURO 2016 varžybose.

Naujas „Beau Jeu“ kamuolys buvo kuriamas, tobulinimas ir testuojamas 18 mėnesių „adidas“ laboratorijoje, Vokietijoje. Savo išvaizda ir techninėmis savybėmis jis primena FIFA 2014 pasaulio futbolo čempionatui sukurtą „Brazuca“ kamuolį. Išorinį EURO 2016 kamuolio sluoksnį sudaro 6 identiškos dalys, kurios užtikrina tinkamą kamuolio skrydžio trajektoriją, tikslumą ir kontrolę. Būtent ši technologija buvo pirmą kartą pritaikyta „Brazuca“ kamuolio kūrime ir pavertė jį pačiu apvaliausiu, kada nors sukurtu kamuoliu.

Panaudojus geriausias pirmtako savybes, buvo atnaujinta „Beau Jeu“ kamuolio paviršiaus medžiaga, kuri pagerina kamuolio sukibimą ir sustiprina jo matomumą spyrio metu.

Oficialus UEFA Euro 2016 kamuolys bus perduotas visoms futbolo federacijoms iki 2015 metų lapkričio pabaigos, siekiant žaidėjams suteikti 6 mėnesių laikotarpį, per kurį būtų galima išbandyti šį kamuolį. Prieš oficialų kamuolio pristatymą, jį išbandė profesionaliausi Europos futbolininkai, tarp kurių Ispanijos rinktinės vartininkas Ikeras Casillasas.

„Turėjome kelias intensyvias treniruotes, kurių metu žaidėme su naujuoju „adidas“ „Beau Jeu“ UEFA Euro 2016 kamuoliu. Man, kaip komandos vartininkui ypač svarbu atremti kamuolio smūgį, jį sustabdyti, pagauti ir išmesti savo komandos žaidėjams. Todėl žaisdamas su nauju „Beau Jeu“, galėjau išbandyti jį visose šiose padėtyse“, - sakė I. Casillasas.

Velso nacionalinės futbolo rinktinės krašto saugas Garethas Bale'as taip pat išbandė „Beau Jeu“ kamuolį, smūgiuodamas tolimus smūgius, atlikdamas perdavimus ir bėgdamas nustatytais tempais.

„Visi judesiai su šiuo kamuoliu atliekami profesionaliai, todėl jau dabar laukiu čempionato pradžios. Nusimato puikios rungtynės.“

„Beau Jeu“ kamuolį jau galima įsigyti nuo lapkričio 13 dienos. Jo kaina 140 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)