Lietuviai pirmavo, kai 21 min. po Lucaso Gaucho perdavimo pasižymėjo Darvydas Šernas, tačiau šeimininkai 69 min. atsakė Gregoro Wojtkowiako įvarčiu galva.

Primename, kad žalgiriečiai jau trečius metus iš eilės yra užsitikrinę Lietuvos čempionų titulą, o „Lechia“ po 15 turų Lenkijoje žengia 11-ta. Tiesa, nuo trečios vietos ją skiria tik šeši taškai.

Rungtynių eiga:

Rungtynes aktyviau pradėję žalgiriečiai jau nuo pirmųjų rungtynių minučių pradėjo spausti varžovus kiekviename aikštės metre, o tai pasiteisino ir leido jiems surengti pavojingų atakų, vos nesibaigusių įvarčiais.

Ilgai gynęsi „Lechia“ futbolininkai galiausiai suklydo 21 minutę. Vienos iš atakų metu Lucas Gaucho, niekieno netrukdomas, atliko perdavimą pažemę į baudos aikštelę, o įsibėgėjęs Darvydas Šernas tiesiog įčiuožė į vartus ir taip išvedė savo komandą į priekį.

Lenkai vis stengėsi perimti iniciatyvą ir pakreipti žaidimą sau tinkama linkme, tačiau jiems niekaip nesisekė atlikt padoresnio smūgio į vartus. Keli jų bandymai pirmame kėlinyje skriejo arba gerokai virš arba šalia vartų ir pavojaus Armantui Vitkauskui nesukėlė.

Nors žalgiriečiai dar turėjo kelias progas padidinti savo persvarą, tačiau pirmasis kėlinys baigėsi minimalia persvara – 1:0.

Antrasis kėlinys ir vėl prasidėjo varžovų bandymais atakuoti žalgiriečių vartus, bet visi jų bandymai buvo nesėkmingi. „Žalgirio“ gynyba nebraškėjo.

Visgi 69 minutę „Lechia“ išprovokavo pražangą aikštės krašte, o baudos smūgio metu Gregoras Wojtkowiakas tiksliu šūviu galva pasiuntė kamuolį į vartų tinklą ir išlygino rezultatą – 1:1.

Antro kėlinio viduryje rezultatą dar kartą persverti galėjo net du žalgiriečiai – Serge‘as Nyuiadzi ir po keitimo pasirodęs Gonzaga Eliandro. Deja, nė vieno iš jų smūgiai ar perdavimai vienas kitam nebuvo sėkmingi ir realesnio pavojaus varžovų vartams sukurti nepavyko.

Jau rungtynių pabaigoje pergalę išplėšti galėjo Semiras Kerla, kuris baudos smūgio metu šoko aukščiau už varžovus, bet jam vis tiek pritrūko kelių centimetrų, kad nukreiptų kamuolį į vartus.

Nepaisant paskutinių abejų komandų futbolininkų pastangų, rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)