Abu įvarčiams serbams pirmame kėlinyje pelnė danų „Aarhus“ klubo snaiperis Aleksandras Čavričius.

Varžovai atliko net 21 smūgį link vartų, o šeimininkai vos 3. Svečiai taip pat kėlė daugiau kampinių – 8 prieš 3.

Tai buvo jau penktoji lietuvių nesėkmė šiame atrankos cikle iš penkių galimų ir net devintoji iš eilės apskritai.

Mūsiškiai jau daugiau nei 500 minučių negali nenuginkluoti varžovų vartininkų: prieš tai jie 0:1 suklupo prieš Andorą, po 0:3 – prieš Slovėniją ir Airiją bei net 0:5 – prieš Serbiją.

Be to, keturiais pralaimėjimais mūsiškiai finišavo ir metų pradžioje Sankt Peterburge vykusiame Sandraugos turnyre, kurio paskutiniame susitikime su estais (1:2) pasižymėjo 36 min.

Kitas rungtynes jaunieji lietuviai žais lygiai po mėnesio, lapkričio 13 d., namuose su Airijos atstovais.

Lietuvos U-21 rinktinės treneris A. Vingilys po dvikovos teigė, kad lyginant su pirmu susitikimu išvykoje pavyko pagerinti žaidimą, tačiau varžovas tiesiog buvo per daug stiprus:

„Kai sužaidi su tokiais varžovais, pamatai viską ko trūksta, kaip reikia žaisti futbolą. Ne veltui jie turi pasaulio ir Europos čempionų. Kad ir pralaimėjome, rungtynės buvo labai naudingos. Didelio nusivylimo nejaučiame, nes tai gera pamoka, – kalbėjo treneris – Šiose rungtynėse daugiau kas pavyko, tačiau prieš tokias komandas kaip serbai dar negalime žaisti atviro futbolo, todėl žiūrovams vaizdas nebuvo gražus akiai.“

Trenerio teigimu, Lietuvos komandą dar slėgia nesėkmingas startas:

„Gynėjai yra įsitempę, daro klaidas įprastose situacijose, trūksta pasitikėjimo. Lapkritį tikimės turėti visus pajėgiausius žaidėjus.“

Pasak saugo D. Romanovskio, apmaudu, kad pirmas įvartis krito jau 19 minutę: „Galėjome išlyginti rezultatą bet praleidome dar kartą po standartinės padėties, – kalbėjo saugas – Treneris prieš rungtynes drąsino, sakė kad galima žaisti prieš kiekvieną varžovą. Vis dėlto varžovas buvo sunkiausias, kokį man teko sutikti. Tai aukščiausia klasė, reikia žiūrėti ir mokytis.“

Rungtynės:

Lietuva U21 0 – 2 Serbija U21
19' [0 – 1] Aleksandr Čavrič
45' [0 – 1] Aleksandr Čavrič

Lietuva: Edvinas Gertmonas, Julius Aleksandravičius, Lukas Čerkauskas (86 min. Donatas Šėgžda), Justinas Januševskis, Aurimas Tručinskas, Lukas Artimavičius, Karolis Šilkaitis, Sigitas Urbys, Rolandas Baravykas, Daniel Romanovskij (90+3 min. Skirmantas Rakauskas), Simonas Stankevičius.

Italija U21 1 – 0 Airija U21

Atsargoje: Deividas Mikelionis, Tomas Dombauskis, Rokas Stanulevičius, Marius Ganusauskas, Rokas Krušnauskas

Andora U21 0 – 5 Slovėnija U21

II atrankos grupės turnyro lentelė:

1. Serbija 3 3 0 0 12:0 9
2. Slovėnija 5 3 0 2 12:4 9
3. Airija 4 3 0 1 6:1 9
4. Italija 3 3 0 0 5:0 9
5. Andora 6 1 0 5 1:17 3
6. Lietuva 5 0 0 5 0:14 0

Iš viso 2017 metų Europos jaunimo (iki 21 metų) futbolo čempionato atrankoje devyniose grupėse rungtyniauja 52 rinktinės, kovojančios dėl vienuolikos kelialapių į finalinį etapą Lenkijoje.

Į pirmenybių finalinį etapą, kuriame pirmą kartą nuo 2000 metų metų žais 12 rinktinių, pateks visų devynių grupių nugalėtojos, o keturios absoliučiai geriausios antrąsias vietas užėmusios vienuolikės atkrintamosiose varžybose kovos dėl dviejų likusių kelialapių į čempionatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)