Lietuvos ekipos strategas Antanas Vingilys džiaugėsi, kad pasiruošimas vyko pakankamai sklandžiai, pavyko išvengti traumų. Tačiau antradienio varžovai – itin grėsmingi.

„Serbijos komandos titulai kalba už save, bet mes ruošiamės žaisti savo žaidimą ir nežiūrime į jų titulus. Žinome jų pajėgumą, bet mums svarbiausia, kad mūsų komanda žaistų savo žaidimą, laikytųsi žaidimo plano ir manau pasieksime teigiamą rezultatą, kurio mes laukiame. Manau, lygiosios nebūtų prastas rezultatas“, – sakė A. Vingilys.

„Kaip ir treneris sako, mums svarbiausia laikytis disciplinos. Prieš tokią komandą negalima atsipalaiduoti, negalima paleisti žaidėjų, pamiršti savo darbą. Tai yra svarbiausia. Jei visi laikysis, ką treneris pasakė, jei visi laikysis savo darbo tai manau, kad galime siekti teigiamo rezultato“, – spaudos konferencijoje kalbėjo rinktinės puolėjas Simonas Stankevičius.

Keturios rungtynės – keturi pralaimėjimai. Tokia Lietuvos jaunimo statistika šiame atrankos cikle. Serbai žaidė dvejas rungtynes ir abi jas laimėjo.

A. Vingilys apgailestavo, kad į rinktinę neatvyko geriausi žaidėjai.

„Pagrindinė mūsų problema, kad mes negalime surinkti visų pajėgiausių žaidėjų. Praktiškai iš U-19 komandos, kuri perėjo į kitą etapą, žaidžia pagrinde tik du žaidėjai. Dėl vienokių ar kitokių priežasčių. Gratas Sirgėdas negali žaisti, Donatas Kazlauskas turi korteles, nacionalinėje komandoje keturi žaidėjai. Taip kad praktiškai nauja komanda suformuota. Bet pats didžiausias šios rinktinės tikslas – ruošti žaidėjus nacionalinei rinktinei“, – teigė A. Vingilys.

Tačiau rinktinei pirmieji taškai būtų itin svarbūs psichologiniu požiūriu.

„Manau pirmi taškai būtų labai reikalingi. Pralaužtume ledus. Reikia komandai pasitikėjimo savimi, reikia to taško, kad patys patikėtume savimi, kad galime žaisti tokiame lygyje. Tai tikrai duotų labai daug mūsų komandai“, – tikino S. Stankevičius.

Serbijos ir Lietuvos jaunimas Kaune rungtynes pradės 18.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)