Pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, nė vienas į areštinę uždarytas nebuvo, žurnalistams sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Vytautas Grašys.

Incidentai dažniausiai vyko tarp pačių anglų aistruolių. Vienas anglas buvo tramdytas elektros šoko prietaisu, jis dėl to kreipėsi į medikus.

Lietuvos ir Anglijos futbolo rinktinių varžybos vyks pirmadienio vakarą Vilniuje.

„Tikimės nemažo kiekio išgėrusių anglų sirgalių. Manome, kad ne visi pateks į stadioną dėl to, kad ribotas vietų skaičius, kur anglams parduoti bilietai. Mieste, senamiestyje anglų sirgaliai kavinėse, baruose žiūrės ir linksminsis“, - sakė V. Grašys.

Policija žada dirbti tol, kol išsiskirstys fanai.

Palaikyti tvarką varžybų metu iš Anglijos atvyko penki policijos pareigūnai, kurie padės Lietuvos pareigūnams. Informaciją apie fanus kolegoms iš Lietuvos britų pareigūnai pateikė dar prieš dvi savaites, dabar jie važinėja po miestą su Vilniaus policininkais.

„Kitokių grėsmių, išskyrus alų, anglų policininkai neišdėstė“, - sakė V. Grašys. Daiktų, kuriais galėtų būti žalojami asmenys, pas aistruolius policija nerado.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas pasirašė įsakymą, pagal kurį policija įpareigota stadiono prieigose ir miesto senamiestyje įpareigota tikrinti daiktus, kuriuos nešasi asmenys. Tai daroma tam, kad į stadioną nebūtų įnešti pavojingų daiktų, degių medžiagų.

„Anglų įstatymai pakankamai griežti futbolo chuliganams, asmenims, kurie netinkamai elgiasi per futbolo rungtynes. Jiems taikomos labai skaudžios sankcijos - draudžiama patekti į stadioną, jie neturėtų blogai elgtis“, - sakė V. Grašys.

Jis prašė miestiečių tolerantiškiau elgtis su atvykėliais, nes daugumus futbolo aistruolių tradicija - rinktis centrinėse miestų aikštėse ir demonstruoti savo simboliką.

Šeštadienį apie 21 val. Vilniaus gatvėje esančiame klube, tarp maždaug 15 lankytojų-užsieniečių ir klubo apsaugos darbuotojų kilo konfliktas, nes užsieniečiai niokojo klubo turtą ir puolė muštis. Įvykio vietoje nustatyta, kad anglų futbolo sirgaliai užpuolė apsaugos darbuotojus, kurie savigynai panaudojo ašarines dujas. Sulaikyti 24-erių metų ir 22-ejų metų Didžiosios Britanijos piliečiai.

Pirmadienio naktį į Vilniaus ligoninę pristatytas ir dėl rankos sumušimo gydomas ambulatoriškai 52-ejų metų Didžiosios Britanijos pilietis, jam nustatytas 0,72 promilės girtumas. Jis medikams paaiškino, kad tą pačią naktį apie vidurnaktį Aušros Vartų gatvėje esančioje kavinėje jį sužalojo apsaugos darbuotojas ir jo atžvilgiu panaudojo elektrošoką.

Pirmadienį 21.45 val. Vilniuje, Lietuvos federacijos stadione, vyks 2016 metų UEFA Europos čempionato atrankos futbolo rungtynės tarp Lietuvos ir Anglijos rinktinių.

Policijos duomenimis, į rungtynes atvyksta apie 1000–1500 futbolo fanų iš Anglijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)