„G. Muelleris vienas geriausių visų laikų pasaulio futbolininkų“, - sakė Miuncheno „Bayern“ klubo valdybos pirmininkas Karlas-Heinzas Rummenigge.

G. Mulleris iškovojo „Auksinį batelį“, kad 1970 metų pasaulio pirmenybėse įmušė 10 įvarčių, o 1974 metais planetos čempionato finale Miunchene pasiekė pergalingą įvartį, kai vokiečiai lemiamose rungtynėse 2:1 įveikė Olandiją.

G. Muelleriui priklausė ir sezono rezultatyvumo rekordas - 85 įvarčiai (1972 metais), kurį tik 2012-ais pagerino argentinietis Lionelis Messi.

Vokietijos rinktinės rezultatyviausių žaidėjų sąraše G. Muellerį 2014 metų pasaulio čempionate aplenkė Miroslavas Klose, kurio sąskaitoje 71 įvartis.

Taikliausių pasaulio futbolo čempionatų snaiperių lentelėje G. Mulleris su 14 įvarčių yra trečias. Jį lenkia tik minėtas M. Klose (16) ir brazilas Ronaldo (15).

„Bayern“ klubo pranešime teigiama, kad Alzheimerio liga G. Muellerį kamuoja „jau seniai“, o nuo 2015 metų vasario pradžios buvusiai futbolo žvaigždei reikalinga profesionalų ir šeimos priežiūra.

Alzheimeris – neurodegeneracinė liga, pasižyminti pažintinių funkcijų blogėjimu, kasdienės veiklos pasyvėjimu, elgsenos pokyčiais ir neuropsichiatriniais simptomais. Tai labiausiai paplitusi silpnaprotystės forma. Nežinomos nei šios ligos priežastys, nei tiesioginės gydymo priemonės, nei profilaktikos būdai. Skiriamas gydymas tik palengvina simptomus ar padeda psichologiškai.

Labiausiai trukdantis ligos simptomas yra trumpalaikės atminties praradimas (amnezija) – nedidelis, smulkus užmaršumas, kuris ilgainiui tampa nuolatiniu, daugiau pasireiškiančiu ligos progresavimu. Vėliau atsirandantis kognityvinių gebėjimų pablogėjimas apima kalbos sritį (afazija), sugebėjimą atlikti tikslius judesius (apraksija) ir atpažinimą (agnozija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)