Klaipėdos „Atlantas“ – Utenos „Utenis“. Rugsėjo 26 dieną 17 val.
Klaipėda, centrinis stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:1, 1:1, 0:0

Tris pralaimėjimus iš eilės patyrę ir į ketvirtą poziciją nukritę atlantiečiai klupti prieš silpnesnius varžovus jau nebegali. Visgi kovingasis „Utenis“ nėra palankus varžovas - praėjusios dvejos rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Klaipėdiečiai namų dvikovoje su marijampoliečiais parodė charakterį, tačiau pergalei to nepakako: antrą kartą iš eilės tiesioginiams konkurentams pralaimėję „Atlanto“ futbolininkai turnyro lentelėje nuo „Sūduvos“ jau atsilieka vienu tašku. Mače su „Uteniu“ galime tikėtis nuožmaus „Atlanto“ spaudimo, tačiau Mindaugo Čepo kariaunos gynybinius įtvirtinimus šiame sezone palaužė tik Andrejus Paniukovas, kurio komandoje jau nebėra. Uostamiesčio klubui šį kartą nepadės diskvalifikuotas saugas Robertas Vėževičius.

„Utenis“ į Klaipėdą atvyks kiek pakilesnės nuotaikos: čempionato debiutantams pavyko ne tik garbingai pasipriešinti Vilniaus „Žalgiriui“, bet ir įveikti Radviliškio „Lokomotyvą“, iškopiant į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės aštuntfinalio etapą. M. Čepas galės verstis visais sveikais futbolininkais, tad „Atlantas“, norėdamas iškovoti svarbią pergalę, turės surasti naujų ginklų puolime.

Kauno „Spyris“ – Šiaulių „Šiauliai“. Rugsėjo 26 dieną 19 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:1, 2:1, 2:1

Būtent „Šiauliai“ buvo paskutinė komanda, kurią kauniečiams pavyko įveikti – tai įvyko prieš kiek daugiau nei du mėnesius. „Spyris“ visas trejas tarpusavio rungtynes laimėjo vienodu rezultatu 2:1, tad ar bus išlaikytas algoritmas ir paskutinėje vienuolikių akistatoje?

Laimio Bičkausko treniruojami futbolininkai, kaip ir uteniškiai, įveikė LFF taurės ketvirtąjį etapą, nesunkiai rezultatu 3:0 įveikdami to paties miesto FBK „Kauno“ klubą. Iškirtus iš rikiuotės puolimo lyderiui Andriui Veličkai, vis garsiau apie save primena Rokas Krušnauskas, pelnęs įvarčius jau trejose iš eilės „Spyrio“ rungtynėse. Tad būtent šis po traumos atsigavęs puolėjas turėtų kelti didžiausią grėsmę šiauliečių vartams.

„Šiauliai“ itin skaudžiai prarado tašką akistatoje su „Stumbru“, tačiau atkarpomis pademonstravo solidų žaidimą puolime. Prie to labai prisideda Saulės miesto ekipą papildęs Aleksejus Godinas, ne tik pelnęs debiutinį įvartį, bet ir patekęs į praėjusio turo simbolinę rinktinę. Šiauliečiai pralaimėjo penkerias rungtynes iš eilės, savo ruožtu, kauniečiai pergalės skonio nepatyrė net aštuoniose dvikovose paeiliui. Vargu, ar kuri nors komanda bus patenkinta iškovotu tašku.

Marijampolės „Sūduva“ – Kauno „Stumbras“. Rugsėjo 27 dieną 17 val. Marijampolė, „Arvi“ arena. Ankstesnės rungtynės: 2:0, 1:1, 4:0

Kartą namuose prieš „Stumbrą“ išsigelbėję marijampoliečiai sieks daugiau sirgalių nervais nebežaisti ir išlaikyti arba padidinti trapų atstumą nuo „Atlanto“.

„Sūduva“ pastarosiose rungtynėse su atlantiečiais kiek paneigė nusistovėjusią ankstesnių sezonų taisyklę, kai niekaip negalėdavo sėkmingai rinkti taškus, besivaržydama su tiesioginiais turnyro lentelės konkurentais. Aleksandras Veselinovičius jau tapo savotišku „mitų griovėju“, tačiau pergalės prieš klaipėdiečius bus nedaug ko vertos, jei marijampoliečiai savo sirgaliams nepadovanos pergalės, kuriomis „Arvi“ arenoje susirinkę sirgaliai džiaugiasi ne taip dažnai, kaip norėtų.

Pastarajame abiejų komandų mače Dariaus Gvildžio treniruojama ekipa buvo priversta kapituliuoti ir net keturis sykius traukti kamuolius iš savo vartų tinklo. Buvęs „Sūduvos“ treneris šį kartą tokio scenarijaus sieks išvengti: „Stumbrui“ Marijampolėje galės padėti po diskvalifikacijų grįžę saugai, taip pat po traumos mače su „Šiauliais“ pasirodęs Vilius Armanavičius. Įdomi bus ir klubų snaiperių – Tomo Radzinevičiaus ir Artūro Rimkevičiaus – tarpusavio akistata.

Vilniaus „Žalgiris“ – „Klaipėdos granitas“. Rugsėjo 27 dieną 19.30 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:0, 6:0, 2:1

„Žalgiris“, priešingai nei „Trakai“, ilsėtis neturės kada – žalgiriečiai įtempto tvarkaraščio pabaigoje bandys ketvirtą kartą šiame sezone palaužti antroje pirmenybių pusėje atgimusį „Klaipėdos granitą“.

Vilniečiai jau turėtų būti pasimokę po praėjusių tarpusavio rungtynių, kai tik puikiai sužaidęs Saulius Klevinskas išgelbėjo žaliai baltus nuo netikėtos įvykių eigos ir galimų lygiųjų. Pralaimėjimas „Trakams“ turėtų dar labiau motyvuoti žalgiriečius, kurie prieš apatinės turnyro lentelės dalies komandas, išskyrus iš čempionato dezertyravusią Pakruojo „Kruoją“, dar neprarado nė vieno taško.

Mažumoje žaidęs Klaipėdos klubas parodė tvirtą charakterį, praėjusiame ture likvidavęs dviejų įvarčių deficitą ir išplėšęs tašką su „Spyriu“. Pademonstruotas granitiečių žaidimas šiame mače neleidžia tikėtis ankstesnio vojažo į Vilnių scenarijaus, kai Gedimino Jarmalavičiaus kariauna praleido net šešis įvarčius be atsako. „Klaipėdos granitas“ žais be jaunojo Vilio Grigaičio, taip pat neaišku, ar galės rungtyniauti dėl traumos praėjusį mačą praleidęs Dmitrijus Šiškinas. „Žalgiris“ – akivaizdus favoritas, tačiau klaipėdiečiai, rodydami sau įprastą žaidimą, gali pakutenti čempionams nervus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)