Praėjusį sezoną tik 14 vietą užėmusi Lesterio komanda šiose pirmenybėse stebina visus – iškovojo tris pergales, tiek pat dvikovų baigė lygiosiomis ir rikiuojasi ketvirta. Šią savaitę Claudio Ranieri auklėtiniai triumfavo lygos taurės rungtynėse – 2:1 palaužė Londono „West Ham United“.

„Kanonieriai“ Anglijos čempionate jau pralaimėjo du kartus, turi dviem taškais mažiau nei „Leicester City“ ir užima penktą vietą. Tiesa, tarpusavio akistatų istorija Lesterio klubui nieko gero nežada. Per 18-a mačų su „Leicester City“ Londono futbolininkai tik kartą neįmušė nė vieno įvarčio – šventė 11 pergalių, patyrė vos vieną nesėkmę, o 6-iose rungtynėse užfiksuotos lygiosios.

Didžiulį ažiotažą kelia ir šeštadienį vyksiančios Londono „Tottenham Hotspur“ ir „Manchester City“ rungtynės. Nors „miestiečiai“ praėjusiame ture namie netikėtai 1:2 turėjo pripažinti „West Ham“ pranašumą, jie su 15 taškų vis dar išsaugo pirmą vietą. „Spurs“ futbolininkai sukaupė tik 9 taškus, bet pastaruoju metu laimėjo dukart iš eilės ir pakilo į 9-tą vietą.

Per pastarąsias aštuonias šių ekipų tarpusavio dvikovas „Manchester City“ žaidėjai pelnė net 27 įvarčius (vid. 3,4 per mačą), o Mančesterio ekipos puolėjas Sergio Aguero per 7-erias paskutines rungtynes su „Spurs“ pasižymėjo 10 sykių.

Čempiono titulą ginantis Londono „Chelsea“ klubas bando ropštis iš apatinės turnyro lentelės dalies. Praėjusiame ture 2:0 įveikę „Arsenal“ Jose Mourinho auklėtiniai šeštadienį svečiuose kovos su „Newcastle United“.

„Chelsea“ futbolininkai turi tik 7 taškus ir užima 15 vietą, o „šarkų“ padėtis dar liūdnesnė – „Newcastle United“ sugraibė vos 2 taškus ir yra priešpaskutiniai, 19-ti. „Newcastle United“, „Sunderland ir Stoke City“ ko kas nepatyrė pergalės džiaugsmo.

Transliacijų tvarkaraštis:

rugsėjo 26 d. 14.40 val. „Tottenham Hotspur“ – „Manchester City“, 16.55 val. „Leicester City“ – „Arsenal“, 19.25 val. „Newcastle United“ – „Chelsea“, 27 d. 19.30 val. „Watford“ – „Crystal Palace“, 28 d. 21.55 val. „West Bromwich Albion“ – „Everton“.