Gausa. Įvarčiai liejosi galingu kriokliu. Per keturias 28-ojo ir dvi atidėtas 18-ojo turo dvikovas kamuolys vartuose atsidūrė 26 sykius – vidutiniškai po 4,5 įvarčio per rungtynes.

Snaiperiai. „Trakų“ puolėjas Davidas Aršakianas įmušė ir triuškinamai, 5:1, laimėtose rungtynėse su „Atlantu“, ir dvikovoje su „Žalgiriu“. 19 įvarčių lygoje jau surinkęs armėnas tik vienu atsilieka nuo lyderių – Tomo Radzinevičiaus iš „Sūduvos“ ir į Prancūziją persikėlusio buvusio „Atlanto“ legionieriaus Andrejaus Paniukovo. Į „Šiaulių vartus kamuolį dukart siuntęs Artūras Rimkevičius iš Kauno „Stumbro“ yra įmušęs 18 įvarčių.

Atkarpos. Kartais tikslūs smūgiai pasipildavo tokia greitošauda, kad žiūrovai vos spėjo fiksuoti įvykius. „Trakų“ ir „Atlanto“ rungtynių pirmajame kėlinyje per keturias minutes kamuolys sykį atsidūrė riterių ir dukart – geltonai mėlynų vartuose. „Žalgiris“ dvikovoje su Utenos „Uteniu“ deficitą 0:1 per porą minučių pavertė persvara 2:1, o Kauno „Spyriui“ maždaug tiek pat laiko prireikė tam, kad pirmajame kėlinyje dukart įmuštų „Klaipėdos granitui“ bei antrajame leistų tą patį padaryti varžovams.

Revanšas. „Trakams“ pergalė 2:1 prieš „Žalgirį“ tapo saldžiu kerštu už prieš savaitę patirtą nesėkmę. „SMScredit.lt A lygoje“ pirmaujančias komandas vėl skiria tik penki taškai.

Įvertinimas. „Antrąjį įvartį jie įmušė net nesmūgiuodami į vartus – mušėme mes. Galima sakyti, kad jie per rungtynes smūgiavo vieną kartą, o įmušė dusyk“, – epizodą, kai „Žalgirio“ saugas Jurijus Kendyšas sudrebino savų vartų virpstą, o atšokusį kamuolį į tinklą nukreipė D. Aršakianas, prisiminė vilniečių kroatas Andro Švrljuga.

Smegduobė. „Atlantas“ pralaimėjo trejas rungtynes iš eilės: dvejas – „Sūduvai“, vienerias – „Trakams“. Prieš tai klaipėdiečiai „SMScredit.lt A lygoje“ nesėkmių išvengė 11 kartų iš eilės. „Komandos galimybių riba yra trečioji vieta. Dėl jos ir kovosime“, – apie tai, kad sidabrinė svajonė išsisklaidė, viešai paskelbė klaipėdiečių treneris Konstantinas Sarsanija.

Ritualas. Po to, kai „Sūduvos“ gynėjas Maximiliano Ugge įmušė įvartį Klaipėdoje, atnešusį pergalę 1:0 prieš „Atlantą“, Marijampolės komandos žaidėjai supo įsivaizduojamą kūdikį. Taip atšvęstas pagausėjimas saugo Armino Vaskelos šeimoje. „Sūduva“ laimėjo šeštą kartą per pastarąsias septynerias „SMScredit.lt A lygos“ rungtynes.

Nepadėjo. „Utenis“ šį sezoną dar niekam nebuvo įmušęs trijų įvarčių per rungtynes. „Žalgiriui“ įmušė, tačiau tai nepadėjo iškovoti taškų – čempionai nugalėjo 4:3.

Praeitis. Edgaras Mastianica priminė save „Žalgiriui“ – buvęs šios komandos žaidėjas įmušė du iš trijų uteniškių įvarčių. Dukart į „Šiaulių“, kuriems atstovaudamas 2012-aisiais gerino Lietuvos sezono rezultatyvumo rekordą, vartus kamuolį siuntė ir A. Rimkevičius.

Gelbėtojas. Antrą savo įvartį „Stumbro“ atakų lyderis įmušė jau per teisėjo pridėtą laiką, atnešdamas Kauno komandai sunkią pergalę 3:2.

Dugne. „Šiauliai“ pralaimėjo penktą kartą iš eilės. Autsaideriai iš Saulės miesto vis dar atsilieka nuo iš pirmenybių pasitraukusios Pakruojo „Kruojos“ šešiais taškais. Ketvirtajame rate šiauliečiams bus įskaityta techninė pergalė prieš čempionato dezertyrus, bet, norint pakilti iš paskutinės vietos, komandai aikštėse reikės surinkti dar bent tris taškus.

Susikaupė. Kuo sunkiau, tuo geriau. Šiuo principu „Klaipėdos granitas“ vadovavosi rungtynėse su Kauno „Spyriu“. Per pirmąsias 25 minutes uostamiesčio komanda praleido dukart ir liko be iš aikštės išvyto Vilio Grigaičio, tačiau antrajame kėlinyje perėmė iniciatyvą, dusyk įmušė ir išlygino rezultatą – 2:2. „Spyris“ nelaimėjo aštuntų čempionato rungtynių iš eilės.