Kol kas labai prastai žaisdama „Chelsea“ per penkis mačus surinko vos keturis taškus ir užima 17 vietą. Tai pats blogiausias čempiono titulą ginančio klubo pasirodymas per visą lygos istoriją. Jose Mourinho auklėtiniai iškovojo tik vieną pergalę, o pastaruoju metu pralaimėjo abi dvikovas vidutiniokams – Londono „Crystal Palace“ ir Liverpulio „Everton“.

„Kanonieriai“ turi 10 taškų ir yra ketvirti. Jie Anglijos pirmenybėse dabar laimėjo du sykius iš eilės, bet šią savaitę Arsene'o Wengero vadovaujamai ekipai skambų antausį Čempionų lygoje tėškė ligi šiol atrodęs kuklus Zagrebo „Dinamo“ klubas (2:1). Tuo tarpu „aristokratai“ be vargo sudorojo Tel Avivo „Maccabi“ futbolininkus (4:0).

„Chelsea“ su „Arsenal“ šį sezoną tarpusavyje jau kovėsi. „Community Shield“ rungtynėse „Wembley“ stadione 1:0 triumfavo „kanonieriai“. Tai buvo pirmoji A. Wengero pergalė prieš J. Mourinho per 14 tarpusavio susidūrimų. Portugalas anksčiau yra prancūzą pavadinęs „nesėkmių specialistu“.

Praėjusio sezono „Premier“ lygos mače „Chelsea“ namie palaužė „Arsenal“ futbolininkus 2:0. Iš penkerių pastarųjų „Premier“ lygos rungtynių „Stamford Bridge“ stadione „aristokratai“ laimėjo ketverias, vienoje dvikovoje stipresnis buvo „Arsenal“.

Londono derbyje abi komandos turės nuostolių. „Chelsea“ gretose dėl traumų rungtynes tikrai praleis Pedro, Willianas, Thibaut Courtois. „Arsenal“ versis be Jacko Wilshere‘o, Danny Welbecko, Tomašo Rosicky.

Transliacijų tvarkaraštis: rugsėjo 19 d. 17.15 val. „Chelsea“ – „Arsenal“, 19.25 val. „Manchester City“ – „West Ham“, 21.30 val. „Newcastle United“„Watford“, 20 d. „Southampton“„Manchester United“.