Išvengė rimtų traumų

Pergalė bet kuriai komandai išsaugotų šansus pakovoti dėl aukštesnių pozicijų. Atrankos E grupėje Anglija su 18 taškų pirmauja užtikrintai ir pergalių skaičių dar galės padidinti rungtynėse su San Marinu. Dėl antros vietos tarpusavyje kausis Šveicarija (12 tšk.) ir Slovėnija (9 tšk.), o dėl ketvirtos pozicijos kovos Estija (7 tšk.) ir Lietuva (6 tšk.).

Lietuvos komanda rungtynėms šią savaitę ruošėsi Kaune. Rimtesnių traumų išvengta, tačiau vienas kitas žaidėjas turėjo nusiskundimų dėl sveikatos. Paskutinę treniruotę prieš kelionę į Estiją praleido saugas Linas Pilibaitis. Vis tik penktadienį treniruotėje dalyvavo visi žaidėjai.

Į Taliną atvyko vėlų ketvirtadienio vakarą ir penktadienį išbandė „A. Le Coq arena“ stadiono aikštę. Dvikovos išvakarėse Estijoje dar džiugino vasariškas oras, tačiau rungtynių dieną dangus apniko ir prapliupo lietus.

Tikisi panašios kovos

Žiniasklaidos konferencijoje prieš rungtynes Lietuvos rinktinės treneris Igoris Pankratjevas bei saugas Saulius Mikoliūnas teigė, jog tikisi panašios dvikovos, kokia su estais vyko praėjusių metų spalį.

„Manau, kad rungtynės bus panašios į tas, kurios vyko pernai. Tai bus apylygių komandų dvikova. Laimėti gali padėti didesnis noras“, – teigė S. Mikoliūnas, kuris pelnė įvartį pernai prieš estus 1:0 laimėtose rungtynėse Vilniuje.

„Estijos komandos žaidimo braižas nepasikeitė. Jie agresyviai ir patikimai žaidžia būtent gynyboje. Tačiau taip pat moka ir atakuoti Estai turi lyderių, tačiau jų stiprybė – komandoje. Jie kartu žaidžia ilgą laiką ta pačia sudėtimi ir gerai viena kitą supranta. Analizavome jų stiprias ir silpnas puses ir stengsimės pastarosiomis pasinaudoti“, – kalbėjo I. Pankratjevas.

Paklaustas, ar komandai netrūksta pasitikėjimo savo jėgomis po kelių iš eilės pralaimėjimų atrankos rungtynėse, I. Pankratjevas tikino, jog paskutinės rungtynės nuteikė pozityviau.

„Aišku, pralaimėti nemalonu, tačiau nesakyčiau, kad bijome žaisti. Nors birželio mėnesį ir nusileidome Šveicarijai, komanda tose rungtynėse parodė tikrai gerą žaidimą“, – vertino treneris.

Išaugo konkurencija dėl pozicijų

Lyginant su pastarosiomis rungtynėmis, Lietuvos komandos sudėtyje įvyko keli pasikeitimai. Traumuotas gynėjas Vytautas Andriuškevičius, rinktinėje nebus kito gynėjo Tomo Mikuckio, tačiau laukia naujos pajėgos. Pasiruošęs žaisti vartininkas Giedrius Arlauskis, į komandą grįžo gynėjai Marius Žaliūkas, Vaidas Slavickas, saugas Arvydas Novikovas, Linas Pilibaitis, Tautvydas Eliošius, Deimantas Petravičius, sportinę formą įgauna puolėjas Lukas Spalvis.

„Mano manymu komanda gerai pasiruošusi. Treneriui turėtų būti pozityvus galvos skausmas, kokią sudėtį pasirinkti. Konkurencija komandoje – sveikintinas dalykas“, – situaciją apibūdino komandos kapitonas Tadas Kijanskas.

Estų treneris patenkintas sudėtimi

Pozityvi padėtis ir Estijos komandoje. Anot estų futbolo komentatoriaus, ekipos gretose rimtesnių praradimų nėra. Tiesa, didžioji dalis Estijos rinktinės žaidėjų atstovauja savo šalies klubams. Užsienio ekipose rungtyniauja aštuoni futbolininkai, keturi iš jų – Norvegijos čempionate.

Komandoje ryškiai išsiskiria tik du žaidėjai – tai gynėjas, komandos kapitonas Ragnaris Klavanas ir saugas Konstantinas Vassiljevas.

29 metų R. Klavanas praėjusį sezoną žaidė visas rungtynes Vokietijos „Bundeslygoje“ ir padėjo „Augsburg“ klubui užimti rekordiškai aukštą vietą – 5-ąją – bei iškovoti kelialapį į UEFA Europos lygą.

31 metų K. Vassiljevo penki tikslūs smūgiai padėjo komandai 2011 metais užimti antrąją vietą Europos čempionato atrankos grupėje ir patekti į atkrintamųjų varžybų etapą. Patyręs žaidėjas pastaruoju metu Balstogės „Jagiellonia“ gretose demonstruoja gerą sportinę formą – per 7 rungtynes įmušė 3 įvarčius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Prieš artėjančias rungtynes rinktinės strategas, švedas Magnusas Pehrssonas buvo nusiteikęs optimistiškai: „Bus labai sunkios rungtynės, tačiau tikimės jas laimėti. Esu patenkintas komanda – tai geriausia sudėtis, kokia turėjome man dirbat. Manau, kad reikalai pasikeitė nuo to laiko, kai pralaimėjome Lietuvai Vilniuje. Mano žaidėjai demonstravo gerą sportinę formą klubuse ir įmušė daug įvarčių.“

Teisėjaus austras

Rungtynės vyks Talino „A. Le Coq arena“ stadione. 2001 metais atidarytas stadionas talpina apie 10 tūkst. žiūrovų. Prognozuojama, jog šiandienos susitikime bus apie 6,5 tūkstančio žiūrovų. Beveik 400 aistruolių atvyks į rungtynes iš Lietuvos.

Dvikovai teisėjaus arbitrų brigada iš Austrijos. Aikštės teisėjas – Oliveris Drachta. 38 metų arbitras kol kas nėra vadovavęs daug tarptautinių rinktinių rungtynių – iki šiol vienintelės buvo rungtynės tarp Slovėnijos ir San Marino.

Lietuvos ir Estijos rungtynės prasidės 19 valandą, tiesioginė transliacija per LRT televiziją – 15 minučių anksčiau. Antradienį Lietuvos rinktinė Vilniuje žais su San Marino futbolininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)