Sporto šventės organizatorių ir dalyvių svajonę savo apsilankymu išpildę žalgiriečiai iškovojo pagrindinį turnyro prizą ir pradžiugino miestelio gyventojus.

Neįvykus numatytoms „SMScredit.lt A lygos“ XXV turo rungtynėms su Pakruojo „Kruoja“, šalies čempionai laisvadienį skyrė futbolo populiarinimui Lietuvoje - jie išvyko į futbolo šventę Gelgaudiškyje.

Šakių rajone vykusiame aštuonių komandų turnyre nė vieno įvarčio nepraleidę žali ir balti laimėjo visas žaistas rungtynes ir surinko 21 tašką iš tiek pat galimų.

Rimčiausią iššūkį vilniečiams metė SK „Audra“ komanda, pralaimėjusi tik dviejų įvarčių skirtumu (0:2). Labiausiai nepasisekė „Vilkijos“ vyrams, kamuolį iš savo vartų tinklo per dvylika minučių traukusiems net devynis kartus (0:9).

„Žalgirio“ futbolininkai į šventę susirinkusius žiūrovus visą popietę lepino gražiu žaidimu, taip pat savo dėmesiu aikštėje ir už jos ribų. Žalgiriečiai noriai fotografavosi su turnyro dalyviais, o kone visi varžybas stebėję miestelio gyventojai skubėjo įsiamžinti su svečiais iš Vilniaus.

„Džiugu, jog Vilniaus „Žalgiris“ mato, koks yra svarbus futbolas ir apskritai sportas mūsų kraštui. Savo atvykimu komanda išreiškė palaikymą mūsų vykdomai veiklai“, - sakė turnyro idėjinis vadas ir pagrindinio prizo steigėjas Mindaugas Bastys.

Jam antrino ir Šakių rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius, Viktoras Lebedžinskas, kuris taip pat visomis išgalėmis prisidėjo prie turnyro organizavimo.

„Žalgiris“ yra visos Lietuvos komanda. Matant, kiek šios ekipos dėka mūsų turnyras sulaukė dėmesio, šiek tiek apmaudu, jog nesurinkome visų vaikų iš Šakių rajono. Jiems tai būtų puikus pavyzdys, kaip galima aktyviai praleisti laisvalaikį“, - kalbėjo V. Lebedžinskas, skatinantis savo bendruomenę gyventi sveikai, užsiimti aktyvia veikla bei atsisakyti žalingų įpročių.

Pasak jo, šias vertybes taip pat puoselėjantis Vilniaus futbolo klubas „Žalgiris“ yra visuomet laukiamas svečias tokio pobūdžio renginiuose, tad komandos atstovus Gelgaudiškyje bus tikimasi išvysti ir kitąmet.

Kol turnyro organizatorių mintyse jau pamažu sukosi mintys apie ateities planus, vykusios profesionalų ir mėgėjų draugiškos rungtynės džiugino tiek vienus, tiek kitus.

„Mums visiems labai smagu būti kartu. Šiandien kas galėjo, tas pabuvojo aikštėje. Stiprinome komandinius ryšius mažiau formalioje nei įprasta aplinkoje. Džiugu, jog taip pat padėjome miestelio gyventojams surengti gražią šventę“, - sakė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas, įvarčių gausa prisidėjęs prie savo ekipos pergalių.

Tiesa, vilniečių strategas tikino nesiekęs rezultatyviausio turnyro žaidėjo titulo. „Tiesiog norėjosi gerai praleisti laiką“, - šyptelėjo V. Dambrauskas.

Pasibaigus turnyrui, visi asmeniniai apdovanojimai buvo įteikti vietos komandų žaidėjams, kuriems taip ir nepavyko pralaužti „Žalgirio“ gynybos. Svečių vartų saugumu didžiąją laiko dalį rūpinosi komandos vartininkų treneris Audrius Paškevičius, o įprastą savo vietą užleidęs Saulius Klevinskas rungtyniavo gynėjo pozicijoje.

Naujas roles aikštėje išbandė ir kiti žalgiriečiai, o turnyro finalo mače „Žalgirio“ aprangą apsivilko pats šventės iniciatorius M. Bastys. „Svajojau sužaisti vienoje komandoje su Deividu Šemberu. Esu laimingas, jog tai pagaliau įvyko“, - neslėpė džiaugsmo jis.

Tuo tarpu sostinės ekipos kapitonas negailėjo gerų žodžių varžovams, su kuriais teko susitikti aikštėje.

„Mūsų priešininkai atidavė visas jėgas. Jie stengėsi parodyti savo vertę, kovojo iki pabaigos. Tačiau svarbiausia, jog čia pamatėme jaunimą, mylintį futbolą. Tai reiškia, jog prasmingai praleidome savo laisvadienį“, - sakė D. Šemberas.

Kaip pasakojo turnyro sumanymus įgyvendinęs Linas Germanas, gelgaudiškių ryžtas futbolo srrtyje krašto gyventojų jau seniai nebestebina.

„Savo miestelyje perduodame futbolo tradicijas iš kartos į kartą, o artimiausias mūsų tikslas – nauja futbolo aikštė su žiūrovų tribūnomis. Norime, kad jaunimas netolimoje ateityje galėtų rungtyniauti LFF II lygos pirmenybėse.

Na, o kol kas vienos dienos turnyrai su tokiomis komandomis kaip „Žalgiris“ labai žavi mūsų futbolo entuziastus. Net trys Gelgaudiškių komandos - FK „Gelgaudiškis“, GFK „Jaunimo imperija“ ir „Gelgaudiškio gelžbetonis“ - dalyvavo varžybose“, - pasidžiaugė turnyro organizatorius.

Turnyro M. Basčio taurei laimėti prizininkai:

1. Vilniaus „Žalgiris“
2. FK „Gelgaudiškis“
3. „Sparta“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)