42-ejų metų A. Skarbalius pradėjo įgyvendinti savo vaikų paruošimo programą ir išdėstė jos esmę Utenos apskrityje dirbantiems, taip pat „Utenio“ iR Kauno „Inkaro“ klubų vaikų treneriams.

Tiesa, ne viskas ėjosi taip, kaip numatyta. Bet dėl to A. Skarbalius nesikrimto. Atvirkščiai.

„Po to, kai buvo paskelbta, kad vyks programos pristatymas, labai daug žmonių panoro jį pamatyti. Iš visos Lietuvos: iš Klaipėdos, iš Alytaus, iš Vilniaus. Todėl teko kiek pakeisti numatytąjį susitikimo planą ir pasikviesti daugiau specialistų, nei iš pradžių tikėjomės.

Džiugu, kad Lietuvoje yra toks susidomėjimas. Girdėjau po to įspūdžių nuotrupas, treneriai teigė, kad gavo daug naujos informacijos. Aišku, dar yra klausimas, kaip tą informaciją kas įsisavins, kaip ją bandys įdiegti. Be to, pristatėme savo naują sistemą: „Stats4sport“, kuri treneriams gali palengvinti kasdienį darbą“, - kalbėjo Danijoje gyvenantis ir dirbantis treneris.

Pristatymas ir pokalbiai su visais treneriais vyko net keturias valandas. Po to dalis klausytojų išvažiavo ir liko „Inkaro“, „Utenio“ ir Utenos apskrities treneriai.

„Šiems treneriams aš perdaviau informaciją, kuri buvo skirta būtent jiems. Treneriai taip pat gavo užduočių, kurias jie turi atlikti iki kito susitikimo“, - kalbėjo A. Skarbalius.

Dar prieš susitikdamas su vaikų treneriais, futbolo specialistas iš Danijos ir „Utenio“ klubo direktorius Artūras Gimžauskas lankėsi Utenos rajono savivaldybės administracijoje ir susitiko su Utenos rajono savivaldybės meru Alvydu Katinu, savivaldybės administracijos direktoriumi Jonu Slapšinsku, mero patarėjais Henriku Zabiela, Gintautu Petravičiumi ir Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjo pavaduotoju Alvydu Gražiu.

Pokalbis su miesto vadovais vyko apie futbolą ir vaikų treniravimą.

„Meras norėjo sužinoti, kas tai per programa. Labai domėjosi – klausė kaip reikia įgyvendinti tą ar kitą, kodėl reikia taip ar anaip. Matosi, jog meras yra suinteresuotas, kad futbolas Utenoje judėtų į priekį ir supranta, kad tam juk reikia kažkokių naujovių, naujų žinių treneriams. Todėl jis džiaugėsi, kad Utenos treneriai bando sistemingai eiti nauju Lietuvai keliu“, - apie susitikimą su Utenos valdžia kalbėjo A. Skarbalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją