Marijampolietis G. Matulevičius nuo 2013 metų iš Marijampolės „Sūduvos“ klubo persikėlė į italų „Parma“, tačiau šis klubas šiemet paskelbė apie bankrotą. Vilkėdamas kapitono raištį, su U-19 vaikinų rinktine G. Matulevičius šį birželį iškovojo Baltijos taurę.

Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinis T. Krapikas šiemet gynė U-17 rinktinės vartus, rungtyniavo elito U-18 lygoje.

Abu lietuviai, pakalbinti apie išvyką, prisipažino, kad džiaugiasi galimybe toliau tobulėti Italijos klubo gretose.

Po treniruotės Genujoje su U-19 komandos nariais, G. Matulevičius pasidalino savo įspūdžiais.

„Sąlygos žaisti puikios, gyvename geruose apartamentuose, treniruotės aukšto lygio. Esame aprūpinti viskuo, suteiktos puikios sąlygos tobulėti. Kolektyvas tikrai draugiškas, nesunku buvo pritapti. Kol kas viskas gerai, vyksta pasiruošimas sezonui“, - LFF.lt svetainei pasakojo saugas.

T. Krapikas taip pat džiaugėsi italų svetingumu.

„Įspūdžiai atvykus buvo puikūs. Nuostabi šalis yra Italija: puiki gamta, šiltas oras. „Sampdoria“ bazė įsikūrusi prie jūros kranto - tai yra idealu. „Sampdoria“ yra aukšto lygio klubas, kuriame galima stipriai patobulėti ir pasiekti dar aukštesnį lygį.“

Iš Kėdainių kilęs vartininkas birželio 11-ą dieną debiutavo „Sampdoria“ jaunimo komandos gretose rungtynėse su „Modena“ ekipa.

„Mano lūkesčiai labai dideli, norėčiau išbandyti save „Primavera“ lygoje ir užsitarnauti trenerių pasitikėjimą. Su komanda jau treniravausi 3 dienas, šiltai priėmė į kolektyvą“, - patikino T. Krapikas.

Į Italiją išvykęs T. Krapikas dėl šiemet praleis tradicinį „Amber Cup“ turnyrą Palangoje, tačiau žada sekti įvykius ir karštai palaikyti savo komandos draugus U-17 rinktinėje.

„Net neabejoju, jog tikslas laimėti turnyrą bus įgyvendintas, nes mūsų rinktinėje dirba puikus treneriai, kurie žaidėjams ir vartininkams suteikia daug ir geros informacijos“, - optimistiškai kalbėjo vartininkas. - Žaidėjai nusiteikia kovingai ir, nemanau, kad kažkam pavyks tą kovingumą sustabdyti. Sezonas, kurį praleidome Elito lygoje yra davęs labai daug pamokų ir dieną iš dienos mes dirbome savo didelio tikslo link. Auksas, manau, bus.“

Lietuvos U-17 rinktinė „Amber Cup“ turnyre startuoja antradienį, rugpjūčio 18 dieną, rungtynėmis su Armėnijos bendraamžiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)