„Barcelona“ pirmavo net 4:1, bet persvaros neišsaugojo ir leido varžovams išlyginti rezultatą 4:4. Pratęsimo 25-ą min. Pedro įmušė pergalingą įvartį - 5:4.

Du įvarčius katalonų klubui baudos smūgiais pelnė Lionelis Messi, po vieną įmušė Rafinha, Luisas Surezas ir Pedro. Pastarasis kamuolį į vartus nukreipė vėl po L. Messi atlikto baudos smūgio, kai jį atrėmė vartininkas.

Sevilijos komandos gretose pasižymėjo Everas Banega, Jose Antonyo Reyesas, Kevinas Gameiro ir Jevgenas Konoplianka.

Dvikovą su „Sevilla“ dėl traumų praleido Jordi Alba ir Douglas Pereira, o ekipos naujokai Arda Turanas ir Aleixas Vidalis – dėl „Barcaleona“ pritaikyto FIFA draudimo registruoti naujus futbolininkus. Namuose liko Neymaras, nes brazilui medikai diagnozavo kiaulytę.

Primename, kad FC „Barcelona“ praėjusį sezoną laimėjo UEFA Čempionų lygą (finale 3:1 nugalėjo Turino „Juventus“), o „Sevilla“ triumfavo UEFA Europos lygoje (finale 3:2 įveikė Dniepropetrovsko „Dnipro“).

Rezultatas:

„Barcelona“ 5 - 4 „Sevilla“, - po pratęsimo.

3' Ever Banega [0 - 1]
7' Lionel Messi [1 - 1]
16' Lionel Messi [2 - 1]
44' Rafinha [3 - 1]
52' Luis Suarez [4 - 1]
57' Jose Antonio Reyes [4 - 2]
72' Kevin Gameiro [4 - 3] (iš 11 metrų baudinio)
81' Jevgen Konoplianka [4 - 4]
115' Pedro [5 - 4]

Tai buvo jau 40-os, jubiliejinės, UEFA Supertaurės rungtynės. Antrą kartą per šių dvikovų istoriją aikštėje susitiks tie patys klubai. „Barcelona“ su „Sevilla“ jau galynėjosi 2006 metais. Tada netikėtai Sevilijos futbolininkai sutriuškino varžovus 3:0.

Andalūzijos komanda triskart pralaimėjo dvikovas dėl UEFA Supertaurės. Katalonijos ekipa trofėjų iškovojo penkis kartus (pastarąjį sykį 2011 metais). Ketverias rungtynes „Barcelona“ pralaimėjo.

„Sevilla“ dėl UEFA Supertaurės kovėsi ir pernai, kai 0:2 nusileido Madrido „Real“ futbolininkams. Daugiausia kartų – penkis – šį titulą laimėjo AC „Milan“ (Italija).

UEFA Supertaurės varžybų nugalėtojai gauna 3 milijonus eurų, o pralaimėjusi komanda – 2,2 mln.

Praėjusį sezoną „Barcelona“ tapo Ispanijos čempione, o Sevilijos klubas užėmė penktą vietą ir tik per plauką nepateko į UEFA Čempionų lygą. „Primera“ lygos tarpusavio mače Sevilijos komanda namie iš „Barcos“ atėmė du taškus – dvikova baigėsi 2:2. Tiesa, „Camp Nou“ stadione Luiso Enriques auklėtiniai varžovus nušlavė 5:1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)