Ketvirtadienio vakarą sostinės LFF stadione abi komandos atliko po 12 smūgių, bet rimtesnio pavojaus vartininkams beveik nesukūrė.

Kurti „Apollon“ futbolininkams ir nereikėjo, nes pirmą UEFA Europos lygos atrankos mačą namuose jie buvo laimėję 4:0. P. Emanuelio nuomone, pasireikšti atakose neleido ir naujoji dirbtinė danga, paklota pagrindiniame Vilniaus stadione.

Kone daugiausiai saulės spindulių reginčioje Europos valstybėje visi įpratę žaisti tik ant natūralios vejos.

„Buvo nelengvos rungtynės sunkioje aikštėje. Turint omenyje tokias sąlygas, pasirodėme gerai, svarbiausia, kad nepraleidome įvarčio – būtent tokį tikslą turėjome keliaudami čia“, – teigė specialistas iš Portugalijos.

DELFI paklaustas, kodėl nusprendė išrikiuoti kone stipriausias savo pajėgas, nors mūšį iš esmės buvo laimėjęs dar Kipre, P. Emanuelis teigė nenustojęs gerbti „Trakų“.

„Mums labai svarbus pasirodymas šiame turnyre, todėl net ir laimėję dideliu skirtumu toliau gerbiame savo varžovus ir patys save“, – paaiškino buvęs „Porto“ gynėjas, kartu su Edgaru Jankausku 2003-iaisiais triumfavęs tuometėse UEFA taurės varžybose, o po metų kėlęs į viršų ir Čempionų lygos nugalėtojų taurę.

Neprastos nuotaikos buvo ir iš tolesnės kovos eliminuotų „Trakų“ strategas Valdas Urbonas.

„Džiugu, kad šiandien kovėmės ir, visų pirma, nepralaimėjome. Tai labai svarbu psichologiškai. Norėjosi ir pergalės, bet varžovas dar kartą parodė, kad yra pajėgus, sunkiai radome kelių prie jų vartų. Vis dėlto galvoti apie patekimą į kitą etapą tokioje situacijoje būtų buvę naivu“, – pripažino specialistas.

„Trakai“ buvo paskutinioji Lietuvos ekipa, priėjusį liepto galą šios vasaros Europos taurių turnyrų atrankoje. Prieš tai iš jos iškrito Klaipėdos „Atlantas“, Pakruojo „Kruoja“ ir Vilniaus „Žalgiris“.

V. Urbono auklėtiniai vieninteliai peržengė pirmą barjerą, bendru rezultatu 7:1 (3:0 ir 4:1) pranokę „HB Torshavn“ klubą iš Farerų salų.

DELFI pasiteiravus, kurio klubo pasirodymą laiko labiausiai pavykusiu, specialistas nuo tiesaus atsakymo išsisuko.

„Žiūrint vien į statistiką, mes žaidėme keturis mačus, o kiti Lietuvos klubai – po du. Gaila, kad visi taip anksti baigėme pasirodymą. Bet manau, jog neturime nuleisti rankų, reikia toliau ieškoti kelių. „Trakų“ ir „Žalgirio“ pavyzdžiai parodo, kad nesame labai atsilikę nuo kitų komandų. Bet išvadas pasidarykite savo“, – dėstė V. Urbonas.

Beje, „Žalgirio“ vairininkas Valdas Dambrauskas po pralaimėtų antradienio rungtynių su „Malmo“ pareiškė, kad dabar jo ekipa triumfuos A lygoje. V. Urbonas apie likusios sezono dalies tikslus kalba atsargiau.

„Belieka koncentruotis į A lygą, turime ten ką nuveikti, yra nebaigtų darbų. Dabar turime neblogas pozicijas pakovoti dėl prizinių vietų. Aišku, gaila, kad Europoje neapsiėjome be netekčių, Luko Kochanausko praradimas atsilieps komandai“, – dėl vieno komandos lyderių apgailestavo „Trakų“ vairininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)