Tas dvikovas kuo puikiausiai prisimena tuometinis „Ekrano“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys, kurio teigimu, greitas „Trakų“ įvartis galėtų įnešti intrigą.

„Puikiai pamenu, kokie jie buvo užtikrinti savo jėgomis. Mes pirmas rungtynes pralaimėjome 1:2 po paskutinę minutę padarytos šiurkščios vartininko klaidos. Tas jų pasitikėjimas persikėlė ir į Kiprą, tačiau mes per 15 minučių įmušėme du įvarčius ir komanda visiškai pasimetė. Tiesiogine to žodžio prasme, nežinojo ką daryti.

Nepaisant to, kad nuo tų rungtynių prabėgo daug metų, neabejoju, kad šį vakarą būtų taip pat. Jeigu „Trakams“ rungtynių pradžioje pavyktų pasižymėti porą kartų, „Apollon“ futbolininkai visiškai sutriktų. Mes tada tuo sutrikimu nepasinaudojome, nes nepasinaudojome fantastiškomis galimybėmis, tačiau galimybių turėjome labai gerų.

Dar atsimenu tai, kad mums pirmaujant 2:0 „Apollon“ fanai sukėlė riaušes, kurios vos nepasibaigė rungtynių nutraukimu. Dar prisimenu, kad esant rezultatui 3:3, Egidijus Varnas smūgiavo, tačiau pataikė į virpstą“, – prisiminimais dalinosi dabartinis „Panevėžio“ treneris, pridūręs, kad pirmųjų rungtynių rezultatas neatspindi to, kas vyko aikštėje.

„Apollon“ komanda sužaidė protingai ir drausmingai, tačiau nebūtinai taip bus ir šįkart. „Trakai“ turi rizikuoti. Vienas, o dar geriau du greiti įvarčiai Kipro komandą psichologiškai labai stipriai pradėtų spausti.

Jie negali pralaiminėti. Tada pasipila jų klaidos, kuriomis vėlgi įmanoma pasinaudoti. Tačiau visi šitie svarstymai yra kuriant idealų scenarijų. Tačiau visiems aišku, kad atlošti keturis įvarčius yra be proto sudėtinga“, - kalbėjo V. Liubšys.

Rungtynės tarp „Trakų“ ir „Apollon“ prasidės ketvirtadienį 20 valandą Vilniaus LFF stadione.