„Esame geros nuotaikos. Praėjusią savaitę nepasiekėme teigiamo rezultato, sužaidėme nulinėmis lygiosiomis, todėl antradienį mūsų laukia antrasis kėlinys. Nemanau, kad bus lengva, tačiau kuo sunkiau, tuo geriau. Turime galimybę parodyti save ir žengti istorinį žingsnį. Tikiuosi, kad taip ir bus“, – pozityvumo nestokojo žalgiriečių saugas Mantas Kuklys.

Pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje švedų treneris Age Hareide žadėjo, kad jo komanda ir toliau stengsis kurti progas, o tai kažkada būtinai atsipirks bei komandai pavyks pelnyti įvartį. Taip pat, jo nuomone, malmiečiams yra labai palankus namuose pasiektas rezultatas.

„Jų pranašumas bus tik toks, kad jeigu jie įmuš kartą, mums reikės pelnyti du įvarčius. Daugiau jokio pranašumo jie neturi. Žinoma, praėjusios savaitės rezultatas nėra palankus. Jiems pelnius įvartį mums reikės stengtis dar labiau. Tačiau čia viskas prasidės nuo pradžių. Ten buvo 0:0, Vilniuje – kol kas lygiai taip pat. Šansų turi visi. Būsime susikaupę ir pasiruošę žengti tolyn.

Svarbiausia bus pirmiau apginti savus vartus, o tada jau pelnyti įvartį patiems. Net ir vėl sužaidus „sausai“ dar vis turėtume galimybę pasitaisyti pratęsimo metu ar viską išspręsti 11 metrų baudinių serijoje. Visgi, svarbiausias tikslas bus nepraleisti įvarčio“, – neabejojo žalgirietis.

Futbolininkas pripažino, kad pirmose atrankos rungtynėse didesnę iniciatyvą turėjo varžovai, jie daugiau atakavo. Tačiau žalgiriečiai koncentruotai gynėsi ir vienas kitą pasaugodavo, o laiko užtekdavo ir kontratakoms. Tačiau Vilniuje, žada saugas, vaizdas bus visai kitoks.

„Ant sintetinės dangos ir prie savų žiūrovų viskas bus kitaip. Tikiu, kad turėsime galimybę ilgiau palaikyti kamuolį bei surengti labai pavojingų atakų“, – teigė žalgirietis.

M. Kuklys neslėpė, kad kiekvienas futbolininkas nori padovanoti savo sirgaliams įvartį bei pergalę, ypač UEFA Čempionų lygoje. Todėl antradienio rungtynės su „Malmo“ FF netaps išimtimi.

„Žinoma, „Malmo“ yra stiprus varžovas, ne veltui praėjusiais metais žaidė Čempionų lygos grupių etape. Bet mes galime sukurti stebuklą ir tikiuosi, kad jis įvyks būtent antradienį“, – sakė saugas.

Prieš kol kas vieną iš svarbiausių mačų žalgiriečių treneris Valdas Dambrauskas teigė tikintis savo komandos pajėgumu bei galimybėmis prasibrauti į trečiąjį UEFA Čempionų lygos atrankos etapą.

„Žaisdami namie turime agresyviau pulti, bet negalime rizikuoti, nes žinome su kuo žaidžiame. Lietuvoje esame geriausias klubas, todėl lygiosios nėra tenkinantis rezultatas – tai nesuteikė mums jokio pranašumo. Rezultatas galbūt ir garbingas, bet toks pat rezultatas namie reikštų baudinių seriją.

Reikia parengti labiau atakuojantį planą, kuris leistų pergalę švęsti anksčiau nei baudiniai ar pratęsimas. Neabejoju, kad žaisdami savo aikštėje turėsime galimybių pelnyti įvarčių – turime pakankamo meistriškumo žaidėjų tam pasiekti“, – sakė V. Dambrauskas.

Žalgirietis Jurijus Kendyšas prisipažino, kad kol kas jam tai bus vienos įsimintiniausių rungtynių per jo karjerą.

„Čempionų lyga – kiekvieno žaidėjo svajonė. Žaisime savoje aikštėje ir jusime didelį palaikymą. Visi nori išvysti mūsų pergalę, o mes stengsimės ją padovanoti sirgaliams. Norime ateityje turėti dar ne vieną tokio svarbumo dvikovą“, – teigė baltarusis.

Jo komandos draugas Serge‘as Nyuiadzi, kuris pirmose rungtynėse į aikštę žengė pakilęs nuo atsarginių suolelio ir glumino savo varžovus sėkmingais reidais aikštės kraštuose, tikino, kad komanda yra nusiteikusi tik vienam tikslui.

„Dėl to mes taip ilgai dirbome bei ruošėmės. Dabar abi komandos turi vienodus šansus patekti į kitą etapą, o mes padarysime viską, kad ta komanda būtume mes. Jeigu mes gerai ginsimės ir taip pat gerai pulsime – viskas bus pasiekiama“, – sakė S. Nyuiadzi.

Atsakomasis UEFA Čempionų lygos atrankos mačas, nulemsiantis klubų likimą turnyre, prasidės 21 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)