Lietuvos čempionų treniruotėse veidai pastarosiomis savaitėmis mainosi it kaleidoskope.

Antradienio pavakarę jau buvę komandos draugai paskutinį kartą spaudė ranką ekipą paliekančiam gynėjui iš Armėnijos Artakui Jedigarianui.

Iš „Žalgirio“ išvyko ir saugas iš Lenkijos Jakubas Wilkas bei atsarginis vartininkas Lukas Lidakevičius.

Bet naujokų artėjant UEFA Čempionų lygos atrankos varžyboms – dar daugiau. D. Šernas tapo jau ketvirtu žaidėju, per šį perėjimų langą papildžiusiu sostinės klubą.

„Mano asmenine nuomone, Darvydas vis dar tebėra vienas geriausių Lietuvos futbolininkų. Ta patirtis, kurią jis atsineša į komandą, bus labai svarbi mums kovojant Europoje“, – teigė „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius, antradienį įteikęs D. Šernui 23-iu numeriu pažymėtus marškinėlius.

Atakos smaigalyje arba flange žaisti galintis futbolininkas Vilniaus komandai turėtų atstovauti mažiausiai iki šio sezono pabaigos.

„Darvydo darbas – mušti įvarčius, todėl jis ir žais tokioje pozicijoje, kur galės tai daryti. Iš visų naujokų jam bus lengviausia įsilieti į komandą, nes čia yra daug lietuvių, kuriuos jis gerai pažįsta. Matome, kad Darvydas labai nori sugrįžti į aukštesnį lygį“, – apie paskutinį pastiprinimą atsiliepė vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas.

„Geras jausmas, kai komandoje daug lietuvių. Seniai man taip buvo“, – pritarė ir pats D. Šernas.

Per karjerą jis yra rungtyniavęs tik dviejuose gimtinės klubuose: Alytaus „Dainavoje“ ir Vilniaus „Vėtroje“. Nuo 2008 metų puolėjas keliavo per komandas Rusijoje, Lenkijoje, Turkijoje, Australijoje ir Škotijoje, kur pastarąjį pusmetį atstovavo Dingvolo „Ross County“ ekipai. Bet įsitvirtinti „Premier“ lygoje lietuvis nesugebėjo ir nepasižymėjo nė sykio.

„Jeigu žinočiau, kodėl neįmušiau ar kodėl žaidžiau taip mažai, iškart tą ir pakeisčiau. Lengviausia pasakyti, kad treneris manęs nemyli. Aš visada žiūriu pirmiausia į save, ieškau priežasčių savyje“, – prisiminęs blankius pastaruosius metus, teigė D. Šernas.

Penkis įvarčius į Lietuvos rinktinės varžovų vartus pasiuntęs žaidėjas iš nacionalinės komandos sudėties dingo, kuomet išvyko į Australijos „Perth Glory“ klubą.

Ar sugrįžimas į Lietuvą gali padėti jam priminti apie save?

„Kodėl gi ne? Visada turiu noro atstovauti Lietuvai“, – paklaustas apie rinktinę, svarstė D. Šernas.

Bet dabar pagrindinis iššūkis jam – kitą savaitę laukianti kelionė į Švediją ir antro Čempionų lygos atrankos etapo akistata su daugkartiniais šios šalies čempionais „Malmo“.

Stiprindamiesi prieš žygį Europoje, žalgiriečiai pasipildė dar trimis žaidėjais: brazilais Lucasu Gaucho ir Eliandro bei portugalu Jorge Chula. Be to, trečiadienį turėtų paaiškėti, ar komandoje liks peržiūroje dalyvaujantis gynėjas iš Olandijos Donovanas Slijngardas.

Jei pirmoje sezono dalyje V. Dambrauskas neturėjo tikro puolėjo ir šioje pozicijoje bandydavo saugus, dabar treneris galės rinktis iš trijų naujokų. Jiems atvykus, dar blankesnės atrodo „Žalgirio“ gretose niekaip neatsiskleidžiančio puolėjo iš Kipro Krisčio Andreou perspektyvos.

Bet M. Nikoličius tikina, kad permainos neišderins komandos žaidimo.

„Sutinku, kad pakeisti penkis žaidėjus starto sudėtyje būtų drastiška. Bet aš spėčiau, kad rungtynes Malmėje pradės ne daugiau kaip du naujokai, o likę devyni žaidėjai bus jau susižaidę senbuviai. Kad ir kaip ten būtų, įlieti sveikos konkurencijos į komandą visada naudinga“, – samprotavo vienas „Žalgirio“ vadovų.

Primename, kad į dvikovą Švedijoje Lietuvos čempionai stos liepos 15 d., o atsakomas rungtynes namuose žais liepos 21 d.

Antradienį žalgiriečiai pirmą kartą išbandė ką tik Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione patiestą naują dirbtinę dangą, ant kurios trečiadienį sužais draugišką mačą su Minsko „Dinamo“ (Baltarusija) klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)