Mūšius tarptautinėje arenoje pradės praėjusių metų šalies vicečempionų Pakruojo „Kruojos“ futbolininkai, bronzos medalių savininkas Klaipėdos „Atlantas“ bei šį sezoną antroje vietoje „SMScredit.lt A lygos“ čempionate žengianti Trakų „Trakų“ ekipa.

Pakruojo „Kruoja“ – Balstogės „Jagellionia“ (Lenkija). Transliacijos pradžia nuo 18 val.

Pirmoji į kovą Šiauliuose nuo 18 val. stos „Kruoja“. Antrąjį kartą sėkmę UEFA Europos lygos turnyro atrankoje išbandančių pakruojiečių lauks galingas varžovė – Balstogės „Jagellionia“.

Pajėgiame kaimyninės Lenkijos futbolo čempionate praėjusį sezoną „Jagellionia“ iškovojo bronzą, o 2010 metais Balstogėje rungtyniavęs Andrius Skerla padėjo iškovoti komandai šalies taurę bei supertaurę.

Pakruojo komanda prieš pirmąsias rungtynes UEFA Europos lygos sulaukė trenerių štabo papildymo. Vyriausiojo komandos trenerio postą klubas patikėjo specialistui iš Ukrainos Mykola Trubačiovui. Kartu su juo prie Pakruojo ekipos prisijungė ir kitas ukrainietis treneris Ruslanas Burdeinis.

M. Trubačiovo atėjimas į „Kruojos“ komandą turėtų suteikti naujų vilčių Pakruojo ekipos gerbėjams. Klubas šiuo metu „A lygos“ čempionate žengia tik aštuntoje vietoje ir per aštuoniolika rungtynių yra surinkęs vos penkiolika taškų. Nepaisant prastų rezultatų vietiniame čempionate, „Kruojos“ kapitonas Ričardas Beniušis, kalbėdamas tarptautinėms rungtynėms skirtoje spaudos konferencijoje, nelaidojo savo klubo vilčių mače su lenkais.

„Balstogės komanda yra turbūt viena stipriausių mums galėjusių tekti varžovių. Tai – gerai sukomplektuota komanda, su kuria žaisti išties bus sunku. Tačiau mes nebijome, žengsime į aikštę ir atiduosime viską, kad pasiektume kuo geresnį rezultatą“, - teigė R. Beniušis.

DELFI TV televizijos žiūrovai transliacijos iš Šiaulių metu turėtų išvysti ir didžiulę Lenkijos futbolo sirgalių grupuotę. Planuojama, kad į Saulės miestą palaikyti „Jagellionia“ komandos atvyks apie 1300 lenkų.



Klaipėdos „Atlantas“ – Stara Zagoros „Beroe“ (Bulgarija).
Transliacijos pradžia nuo 19 val.

UEFA Europos lygos rungtynių transliacijų estafetę iš rungtynių Šiauliuose perims Klaipėdoje nuo 19 val. prasidėsianti šeimininkų „Atlanto“ ir Bulgarijos vicečempionų Stara Zagoros „Beroe“ klubų akistata.

„Stara Zagoros „Beroe“ – judri, kovinga, žaidžianti agresyviai ir įvairiai, gerai išnaudojanti aikštės plotį, aukšto lygio komanda. Bulgarijos pirmenybių sidabrą laimėjusi varžovų ekipa – stipri, tačiau įveikiama. 

„Beroe“ – patyrusių futbolininkų komanda. Joje mažai jaunų žaidėjų“, - prieš rungtynes kalbėjo klaipėdiečių treneris Konstantinas Sarsanija.

Ruošdamasis susitikimui namuose Klaipėdos klubas išbandė jėgas draugiškose rungtynėse su Lenkijos čempionu Poznanės „Lech“. Uostamiesčio ekipa po atkaklios kovos turėjo pripažinti tituluotų varžovų pranašumą 0:2.

Po kontrolinių rungtynių Lenkijoje sirgalius pasiekė neramios žinios – lengvas traumas mače su „Lech“ patyrė saugai Andrius Bartkus ir Dovydas Norvilas. Dėl šių priežasčių treneris K. Sarsanija, kalbėdamas apie komandos sudėti rungtynėse su Bulgarijos vicečempionais, teigė, kad remsis rungtynių dieną geriausią sportinę formą turėsiančiais futbolininkais.

Trakų „Trakai“ – „Torshavn“ (Farerų salos). Transliacijos pradžia nuo 20 val.

Paskutiniąja ketvirtadienio stotele UEFA Europos lygos ketvirtadienio transliacijų maratone taps Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione nuo 20 val. prasidėsianti dvikova tarp „Trakų“ ir Farerų salų „Torshavn“ ekipos.

Jeigu Pakruojo „Kruojos“ ir Klaipėdos „Atlanto“ komandų gerbėjai po UEFA Europos lygos pirmojo atrankos etapo burtų ceremonijos būsimais varžovais džiaugtis negalėjo, savo ruožtu „Trakų“ klubo sirgaliai galėjo lengviau atsipūsti – laukia ekipa, kurią „riteriai“ privalo įveikti.

Apie tai, kad jau pirmose rungtynėse reikėtų užsitikrinti ramesnius laikus prieš antrąją komandų akistatą Farerų salose kalbėjo ir „Trakų“ komandos kapitonas Deividas Česnauskis.

„Žinoma, gerai būtų pirmose rungtynėse pelnyti tiek įvarčių, kad antrose nekiltų jokių klausimų, tačiau lengva nebus. Jų komandoje žaidžia trys ar keturi Farerų Salų rinktinės žaidėjai, kurie aišku, kad bus komandos smogiamoji dalis“, - mintis prieš būsimas rungtynes spaudos konferencijoje dėstė D. Česnauskis.

Tiesioginiame DELFI TV transliacijos eteryje žiūrovai trakiečius išvys kiek jiems nebūdingoje aplinkoje – Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione. Tokį sprendimą klubo vadovai priėmė sužinoję, kad LFF stadiono danga Vilniuje nebus pakeista iki pirmųjų rungtynių su „Torshavn“ pradžios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)