Lyderiai. Po pergalės 3:0 prieš Utenos „Utenį“ Vilniaus „Žalgiris“ savo pranašumą prieš „Trakus“ padidino iki šešių taškų. Tačiau abiejų lyderių nuostoliai šį „SMScredit.lt A lygos“ sezoną lieka vienodi – sostinės komanda už riterius yra sužaidusi dvejomis rungtynėmis daugiau.

Aukštumos. Jei kas nors prieš čempionatą būtų pareiškęs, kad vasarai įsibėgėjus lygos debiutantas Kauno „Spyris“ užims trečią poziciją, galėjo kilti įtarimas, kad žmogus iškreiptai suvokia tikrovę. Bet yra būtent taip – 4:1 „Klaipėdos granitą“ sutriuškinęs „Spyris“ aplenkė „Atlantą“ ir pakilo į pirmąjį trejetą. Tiesa, apatiniai turnyro lentelės kaimynai „Atlantas“ ir „Sūduva“ yra sužaidę mažiau rungtynių už Kauno futbolininkus, bet kažin ar ši aplinkybė gali temdyti „Spyrio“, prieš sezoną deklaravusio kuklų siekį išlikti „SMScredit.lt A lygoje“, trenerių ir žaidėjų atostogų nuotaiką.

Ruožai. Iš pastarųjų dvylikos rungtynių „Spyris“ laimėjo aštuonerias. „Klaipėdos granitas“ – priešingame sėkmės poliuje. Pastarieji dvylika bandymų uostamiesčio komandai atnešė tik vieną pergalę, turnyro lentelėje ji – priešpaskutinė, devinta.

Žvaigždė. Į priekį „Spyrį“ vėl vedė baltarusis Dmitrijus Rekišas. Saugas įmušė dukart, o antrasis jo įvartis nepadarytų gėdos ir Lionelio Messi repertuarui – gavęs kamuolį ties baudos aikštelės linija D. Rekišas sugebėjo išlaviruoti tarp penkių varžovų, o įmušė jau būdamas akis į akį su vartininku Tadu Simaičiu.

Įspūdingo epizodo video – vaizdo įraše nuo 1:00 min.:

Žudo. Artūras Rimkevičius buvo nesulaikomas antrajame rungtynių su „Šiauliais“, kuriems atstovaudamas prieš kelerius metus pagerino A lygos rezultatyvumo rekordą, kėlinyje. Kauno „Stumbro“ puolėjas įmušė dukart ir atnešė komandai pergalę 2:1. 14 kartų šiemet kamuolį į vartus siuntęs A.Rimkevičius čempionato snaiperių įskaitoje yra trečias ir tik trimis įvarčiais atsilieka nuo lyderio Andrejaus Paniukovo iš „Atlanto“.

Pyktis. „Per pertrauką pasakiau vyrams, ką apie juos galvoju – išėjo atostoginis variantas savo numerio atlikti. Džiugina tik trys taškai, daugiau nėra ką komentuoti“, – dėl prastai sužaisto pirmojo kėlinio net ir po rungtynių karščiavosi „Stumbro“ treneris Darius Gvildys.

Atostogos. Čempionate prasideda ilgesnė nei trijų savaičių pertrauka. Į aikštes „SMScredit.lt A lyga“ grįš liepos 23-iąją.