Gerardo Martino auklėtiniai puikiai pradėjo rungtynes ir nesužaidus nė pusvalandžio po dviejų rezultatyvių Lionelio Messio perdavimų ir tikslių Marcoso Rojo bei Javiero Pastores smūgių pirmavo 2:0, tačiau dar prieš pertrauką, 43 min., galingu šūviu pasižymėjo ir intrigą į rungtynes grąžino Lucas Barriosas.

Tiesa, neilgam. Per pirmas aštuonias antro kėlinio minutes Angelis Di Maria atliko dublį ir padidino argentiniečių persvarą iki 4:1. O Leo ir kompanija ties tuo nesustojo ir toliau smaginosi: mačo pabaigoje po įvartį dar pridėjo Sergio Aguero bei Gonzalo Higuainas ir įspūdingą pergalę 6:1 šventusi „La Albiceleste“ tvirtai žengė į finalą.

Jame Argentinos futbolininkai šeštadienį susikaus su taip pat galingai žaidžiančia turnyro šeimininke Čile ir kovos dėl savo 15-tojo „Copa America“ čempionų titulo. Sėkmės finale atveju, argentiniečiai pagal laimėtus Pietų Amerikos pirmenybių titulus pasivytų kol kas lyderiaujantį Urugvajų, kuris žemyno taurę į viršų yra kėlęs 15 kartų.

Beje, dvikovai tarp Argentinos ir Paragvajaus teisėjavo brazilas Sandro Ricci – tas pats, kuris ketvirtfinalyje tarp Čilės ir Urugvajaus komandų pagarsėjo tuo, kad nepastebėjo šlykščios Gonzalo Jaros provokacijos bei vaidybos ir nežinia už ką išvijo iš aikštės Edisoną Cavanį.

Rungtynės:

Argentina 6 – 1 Paragvajus
15' [1 – 0] Marcos Rojo
27' [2 – 0] Javier Pastore
43' [2 – 1] Lucas Barrios
47' [3 – 1] Angel Di Maria
53' [4 – 1] Angel Di Maria
80' [5 – 1] Sergio Aguero
83' [6 – 1] Gonzalo Higuain

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)