Utenos „Uteniui“ pralaimėję, bet visose kitose rungtynėse pergales iškovoję „Trakų“ futbolininkai. Tik rato pabaigoje į nedidelę duobę patekęs šalies čempionas Vilniaus „Žalgiris“. Ir galbūt didžiausia šio sezono staigmena – į ketvirtą turnyro lentelės poziciją pakilęs „SMScredit.lt A lygos“ debiutantas Kauno „Spyris“. Tik šių trijų komandų žaidėjams pavyko prasimušti į čempionato antrojo ketvirčio rinktinę.

Sąraše dominuoja patikimai besiginančių ir skaudžiai mušančių „Trakų“ žaidėjai. Rinktinėje yra net šeši riteriai, prie kurių prisidėjo trys žalgiriečiai ir du „Spyrio“ futbolininkai.

Simbolinę komandą rinko Lietuvos rinktinės treneris Igoris Pankratjevas, futbolo komentatoriai Nerijus Kesminas, Paulius Jakelis, Giedrius Vaitkevičius, sporto žurnalistai Evaldas Gelumbauskas ir Vilmantas Remeika bei alyga.smscredit.lt apžvalgininkai Martynas Pocius ir Karolis Tretjakas. Visų jų simpatijos šįkart atiteko dviem „Trakų“ žaidėjams – gynėjui Linui Klimvičiui ir saugui Jurijui Mamajevui.

Po septynis balsus surinko du „Žalgirio“ futbolininkai – gynėjas Andro Švrljuga bei rezultatyviausias rato žaidėjas, aštuonis įvarčius įmušęs Linas Pilibaitis. Šeši apklausos dalyviai išskyrė „Trakų“ vartininko Mariaus Rapalio nuopelnus.

Į rinktinę taip pat pateko gynėjas Deividas Česnauskis (5 balsai), puolėjai Davidas Aršakianas (4) ir Lukas Kochanauskas (3) iš „Trakų“, universalus veteranas Deividas Šemberas (3) iš „Žalgirio“ bei du „Spyrio“ futbolininkai, surinkę po keturis balsus – saugas Dmitrijus Rekišas ir puolėjas Andrius Velička. Sąraše – keturių legionierių pavardės: rusų J. Mamajevo ir D. Aršakiano, kroato A. Švrljugos bei baltarusio D. Rekišo.

Apklausos dalyviai iš viso paminėjo 32 futbolininkus iš aštuonių komandų. Balsų gavo, bet už simbolinės rinktinės borto liko Egidijus Vaitkūnas, Jurijus Kendyšas, Jakubas Wilkas, Elivelto (visi – „Žalgiris“), Justinas Januševskis, Edvardas Gaurilovas, Aleksandras Byčionokas, Artiomas Gurenka (visi – „Trakai“), Edvinas Gertmonas, Rolandas Baravykas, Andrius Jokšas, Maksimas Maksimovas, Andrejus Paniukovas (visi – Klaipėdos „Atlantas“), Ignas Dedura, Lukas Sendžikas (abu – „Spyris“), Tomas Radzinevičius (Marijampolės „Sūduva“), Mantas Fridrikas, Povilas Krasnovskis (abu – „Utenis“), Nerijus Mačiulis, Artūras Rimkevičius (abu – Kauno „Stumbras“) ir Povilas Valinčius („Šiauliai“).