Maža to, čempionai Suvalkijos sostinėje sieks nutraukti dviejų nelaimėtų rungtynių seriją.

Utenos „Utenis“Kauno „Spyris“. Birželio 23 dieną 18 val. Utena, „Utenio“ stadionas. Pirmame rate – 1:2.

Dramatišką pergalę praėjusiame mače iškovoję uteniškiai savų žiūrovų akivaizdoje bandys atsirevanšuoti kauniečiams už skaudų pralaimėjimą pirmame rate. „Utenio“ stadione susirinksiančių žiūrovų laukia įdomi turnyro lentelės kaimynų akistata.

Mindaugo Čepo kariauna pastaruoju metu yra retinama traumų: dėl sužeidimų kurį laiką nerungtyniavo tiek Mindaugas Grigaravičius, tiek pagrindinis centro gynėjas Mantas Fridrikas, tiek dar keletas žaidėjų. Vis dėlto stratego pasitikėjimą pateisina mažiau rungtyniaujantys futbolininkai, kurie, džiugindami M. Čepą ir klubo sirgalius, patikimai atlieka savo funkcijas aikštėje. Kad ir kokios sudėties uteniškiai kovotų ateinančiame mače, jų tikslas tik vienas – revanšas.

Anot „Spyrio“ lyderio Dmitrijaus Rekišo, kauniečiai turi ambicijų pakovoti dėl vietų, suteiksiančių kitais metais teisę žaisti Europos lygoje. Norint šį tikslą paversti realybe, būsimus oponentus įveikti privaloma. Tačiau šį kartą Laimis Bičkauskas negalės verstis visais futbolininkais: centro gynėjas Klimas Gusočenka užsidirbo šeštą geltoną kortelę šiame sezone ir dvikovą su „Uteniu“ bus priverstas praleisti. 
 
Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“. Birželio 23 dieną 20 val. Marijampolė, „Arvi“ arena. Pirmame rate – 0:2.

Šios rungtynės – vienareikšmiškai įdomiausios tarp dvikovų, likusių iki čempionate prasidėsiančios pertraukos. Susidomėjimą kelia ne tik mačo svarba, bet ir abiejų klubų pajėgūs naujokai, kurie jau galės debiutuoti savo naujose komandose.

„Sūduvos“ gynėjai praėjusiame mače grubiai klydo, o tuo pasinaudoję „Spyrio“ futbolininkai iškovojo netikėtą pergalę. Tokių klaidų marijampoliečiai, norėdami kovoti dėl pergalės, teisės kartoti neturės, kadangi čempionai jų tikrai neatleis. Marijampolės klubas akistatoje su „Žalgiriu“ bus sustiprėjęs, nes komandą papildė bosnis Nerminas Jamakas, kuris turėtų pridėti ekipai ramybės aikštės viduryje.

Galbūt pagrindinis žalgiriečių dėmesys jau yra nukreiptas į būsimus UEFA Čempionų lygos atrankos etapo varžovus – MalmėsMalmo FF“ futbolininkus, tačiau turnyrinė situacija „SMScredit.lt A lygoje“ taip pat reikalauja koncentracijos. Žalgiriečiai nelaimėjo jau dviejuose mačuose iš eilės ir suteikė progą „Trakams“ pagal pelnytus taškus su jais susilyginti. Šią nesėkmingą atkarpą vilniečiams nutraukti padės du naujokai – brazilas Lucasas Gaucho ir portugalas Jorge Chula. Visgi jų debiutas bus tikrai nelengvas: iš „Žalgirio“ taškų sieks atimti motyvuoti suvalkiečiai, o už jų nugarų bus gausi sirgalių armija. Be to, vilniečiams dėl traumos negalės padėti veteranas Deividas Šemberas.
         
Pakruojo „Kruoja“Kauno „Stumbras“. Birželio 25 dieną 18 val. Pakruojis, Pakruojo miesto stadionas. Pirmame rate – 0:2.

Kauniečiai šiame sezone Pakruojo klubą jau įveikė, tačiau tai buvo kiek kita komanda negu dabartinė „Kruoja“. Vicečempionų pasirodymas su čempionato favoritais nuteikė pozityviau ne tik prieš artėjantį startą Europos lygoje su Balstogės „Jagiellionia“, bet ir suteikė pagrindo manyti, jog aštuntoje pozicijoje esantys mažo miestelio futbolininkai ilgai ten netūnos.

„Kruojos“ nelaimėtų rungtynių serija – šiuo metu ilgiausia „SMScredit.lt A lygoje“. Pakruojiečiai trijų taškų neiškovojo jau nuo šeštojo turo, kai buvo įveiktas „Spyris“. Pademonstruotas žaidimas rungtynėse su „Žalgiriu“ ir Klaipėdos „Atlantu“ turėtų nuteikti gana pozityviai: jeigu dar gynyboje veiksmai būtų labiau suderinti – „Kruoją“ būtų galima laikyti gana akivaizdžia dvikovos favorite.

Vis dėlto Aidas Dambrauskas šį kartą negalės remtis Alfredu Skroblu, kuris dėl surinktų geltonų kortelių yra diskvalifikuotas. Tačiau net ir be jo praėjusio sezono vicečempionai sieks prieš čempionato pertrauką nudžiuginti mažo miestelio sirgalius pirma pergale, iškovota Pakruojo stadione.

„Stumbras“, praėjusioje akistatoje nors ir neparodęs geriausio žaidimo gynyboje, sugebėjo praleisti tik vieną įvartį bei sutriuškinti „Klaipėdos granitą“. Po rungtynių su klaipėdiečiais komandos vartininkas Giedrius Kvedaras akcentavo šios pergalės svarbą, teigdamas, jog žaidėjams nuo pečių nukris psichologinė našta. Nors kauniečių gretose į rikiuotę grįžo krašto saugas Klaudijus Upstas, tačiau Darius Gvildys visais futbolininkais verstis negalės. Jaunimo rinktinės narys Rimvydas Sadauskas dėl surinktų geltonų kortelių šiam mačui yra diskvalifikuotas.

Šiaulių „Šiauliai“ – „Klaipėdos granitas“. Birželio 25 dieną 20 val. Šiauliai, Šiaulių savivaldybės stadionas. Pirmame rate – 2:2.

Pirmame rate dvikova tarp trenerių, kurie prieš tai dirbo priešingose komandose, buvo itin įdomi. „Šiauliai“ tada paskutinę minutę išplėšė lygiąsias, o dabar gali apkarpyti deficitą iki artimiausių varžovų. Tai – itin svarbus mačas abiems klubams.

Šiauliečiams pralaimėjimas Utenoje buvo itin skaudus – Saulės miesto ekipa ne tik praleido įvartį paskutinėmis minutėmis, bet ir prarado vieną tašką, kuris gali būti svarbus kovoje dėl išlikimo. Prieš artėjantį mačą „Šiauliai“ atsisveikino su trenerio asistentu Andrejumi Kupcovu, dirbusiu klube nuo sezono pradžios.

Birželio 22-ą dieną atidarytas perėjimų langas turėjo suteikti granitiečiams daugiau gaivaus oro, kadangi klubas vertėsi itin ribotais ištekliais. Sunku pasakyti, ar iki dvikovos su „Šiauliais“ bus pranešta apie naujus pirkinius, tačiau artėjančioje akistatoje Gediminas Jarmalavičius negalės verstis dviejų gynėjų paslaugomis: Rokas Urbelis dėl diskvalifikacijos rungtynes Šiauliuose praleis, o Kazimieras Gnedojus sugrįžo į kitą miesto komandą – „Atlantą“.

Tačiau net ir gana kukliomis pajėgomis uostamiesčio futbolininkai demonstruodavo charakterį bei iškovodavo taškus. Šiauliečiams bus išties sunku stabdyti į rikiuotę grįžusį Marių Papšį, bet ir pastaruoju metu įspūdingą sportinę formą demonstruojantį Karolį Laukžemį.