Aplinkos pakeitimą žalgiriečiai įvertino teigiamai, o galimybę treniruotis ant natūralios vejos šiltai sutiko ir vyriausiasis komandos treneris Valdas Dambrauskas. Pasak jo, kai komanda didžiąją sezono dalį įgūdžius tobulina ant dirbtinės dangos, perėjimas žaisti ant vejos dažnai kainuoja ilgesnį adaptacijos procesą.

„Artimiausios trejos rungtynės vyks išvykoje, teks vėl žaisti ant natūralios vejos, todėl treniruotes Vingio parke vertiname labai teigiamai. Čia mus supa gera aplinka, ramumas, gamta, o ir žolės kokybė yra pavydėtina. Mums čia patinka treniruotis“, - pasakojo žalgiriečių strategas.

Treneris teigė, kad grįžti po atostogų nebuvo sunku, nes futbolas teikia malonumą. Lengvai prasimankštinę ir pasitelkę gerą nuotaiką žalgiriečiai kibo į darbus.

Tiesa, į treniruotes susibūrė dar ne visi komandos žaidėjai. Saulius Klevinskas, Egidijus Vaitkūnas, Georgas Freidgeimas, Mantas Kuklys ir Vytautas Lukša šiuo metu atstovauja Lietuvos nacionalinei rinktinei, o Kristis Andreou išvykęs padėti Kipro U-21 ekipai.

„Žinoma, sunku treniruotis visu tempu, kai nėra susirinkusi visa komanda. Tačiau turime parengę atskirą treniruočių programą tiems žaidėjams, kurie yra čia likę ir gali pilna jėga sportuoti.

Po atostogų komanda yra šiek tiek išsibalansavusi, todėl aktyviai dirbame su likusiais žaidėjais. Daug dėmesio skiriame individualiam bei techniniam pasiruošimui, taktikai.

Šį laiką išnaudosime maksimaliai tam, kad kiek įmanoma geriau paruoštume juos artėjančioms dvikovoms A lygoje bei Čempionų lygos atrankoje“, - pasakojo V. Dambrauskas.

Į „SMScredit.lt A lygos“ kovas Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai sugrįš birželio 18-ą, kuomet susigrums su Pakruojo „Kruojos“ ekipa. Vėliau dar lauks rimti išbandymai Marijampolėje ir Utenoje.

Prabėgus penkiolikai turų žalgiriečiai yra surinkę 39 įskaitinius taškus ir žygiuoja pirmoje turnyro lentelės pozicijoje. Nuo artimiausių varžovų sostinės komanda yra atitrūkusi dviem taškais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)