Nors Lietuvos futbolo nacionalinė komanda nelaimi jau aštuonis mėnesius ir per tą laiką neįmušė nė vieno įvarčio, o pati praleido 16, staigių permainų LFF nesigriebs.

Trečiadienį pranešta, kad rinktinės treneris Igoris Pankratjevas ir jo asistentai išsaugojo federacijos pasitikėjimą.

E. Eimontas aiškino, kad visas dėmesys dabar skiriamas sekmadienį Vilniuje įvyksiančiai Europos čempionato atrankos dvikovai su Šveicarija.

„Matome visuomenės kritiką, po rungtynių bus galimybė rengti atskiras diskusijas su futbolo bendruomene, fanais, žiūrėti, kokie sprendimai galėtų būti priimti. O šiandien norime tik palaikyti komandą, nes jai nėra lengva“, – kalbėjo vienas LFF vadovų.

Jis sulaukė klausimo, ar nevertėtų apie pasitraukimą susimąstyti aukščiausiai federacijos galvai – J. Kvedarui.

„Jei po kiekvieno pralaimėjimo visi atsistatydintų, niekas jokių rezultatų nepasiektų. Yra rinkimai, jie kaip tik vyks kitais metais. Tai – civilizuotas būdas pakeisti vadovybę“, – sakė E. Eimontas.

LFF generalinis direktorius pripažino, kad problemos smaugia ne tik nacionalinę komandą – jų apstu visoje futbolininkų rengimo sistemoje. Jaunimo futbolą E. Eimontas vadino skaudžia tema ir teigė, kad dabartinę struktūrą ketinama reorganizuoti, pasinaudojant viena produktyviausių talentų kalvių laikomo Amsterdamo „Ajax“ (Olandija) klubo patirtimi.

Bet paklaustas, ar tai turėtų daryti tie patys žmonės, kūrę šiuo metu veikiantį modelį su Nacionaline futbolo akademija Kaune priešakyje, pavyzdžiui, įtakingu futbolo veikėju laikomas LFF techninio skyriaus direktorius Stasys Stankus, E. Eimontas susilaikė nuo komentarų.

„Kaip generalinis direktorius negalėčiau to komentuoti, tai yra vykdomojo komiteto kompetencija“, – į kalbas nesileido E. Eimontas, pridūręs, kad LFF ir dabar vykdo nemažai jaunimui skirtų projektų, rūpinasi naujų aikščių įrengimu ir LFF stadiono išlaikymu, kitais metais planuoja pertvarkyti ir lietuvišką klubų futbolo struktūrą.

Tuo tarpu Lietuvos rinktinės kapitono Tado Kijansko pasiteirauta, ar žaidėjai neturi minčių sukilti prieš federacijos vadovybę, kaip nutiko LFF valdant Vytautui Dirmeikiui.

„Jokio sukilimo nėra, mes atvažiuojame žaisti rinktinėje ir neužsiimame politika. Ir man keista, kad visi kalba apie tragedijas. Aš manau, kad tragedija būna tada, kai miršta žmogus. O dar didesnė tragedija, jei iš tos tragedijos kažkas juokiasi“, – samprotavo T. Kijanskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)