J. Warneris aplenkė Haitį praėjus keliems mėnesiams po stichijos ir pareiškė surinkęs 750 tūkst. JAV dolerių šalies infrastruktūros atstatymui. Pinigus skyrė FIFA ir Pietų Korėjos futbolo asociacija. Tačiau lėšos Haičio taip ir nepasiekė, o atsidūrė, kaip manoma, J. Warnerio asmeninėse banko sąskaitose.

„Jei J. Warneris iš tikrųjų pasisavino aukas, tai čia vienas šlykščiausių jo poelgių“, - sakė Trinidado ir Tobago generalinis prokuroras.

Anksčiau tyrėjai paskelbė, kad FIFA korupcijos byloje yra duomenų, kad J. Warneris gavo 10 mln. JAV dolerių kyšį už tai, kad 2010 metų pasaulio futbolo čempionato šeimininke taptų Pietų Afrika. Buvęs FIFA viceprezidentas savo kaltę neigia.

FIFA krečia korupcijos skandalas. Gegužės 27-ą dieną Ciuriche (Šveicarija) buvo sulaikyti 7 FIFA pareigūnai, o dar 14 pareikšti įtarimai. FIFA prezidentas Seppas Blatteris, praėjus keturioms dienoms po perrinkimo į savo postą, birželio 2-ą dieną pareiškė, kad traukiasi iš pareigų ir įpareigojo Vykdomąjį komitetą surengti neeilinį FIFA kongresą ir išrinkti naują federacijos vadovą. Iki to laiko S. Blatteris toliau liks FIFA prezidentu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)