Derins gynybą

Rinktinė į Vengriją išskrido trečiadienio rytą. Prieš kelionę rinktinės treneris Igoris Pankratjevas papasakojo apie pagrindinius komandos tikslus.

„Šiemet kontrolinių rungtynių neturėjome, todėl nusprendėme šį kartą sužaisti dvejas. Sieksime, kad žaidėjai nepervargtų artėjant rungtynėms su Šveicarija. Todėl keisime sudėtį, nes turėsime po šešis keitimus. Pagrindinė užduotis – suderinti komandinį žaidimą ginantis. Paskutinės trejos rungtynės parodė, kad praleidžiam per daug įvarčių“, - sakė I. Pankratjevas.

Prisijungė keli naujokai

Stovyklą Vengrijoje pradėjo 19 futbolininkų. Saugas Saulius Mikoliūnas prie komandos prisijungs Maltoje, o vartininkas Edvinas Gertmonas atvyko atskirai. Prieš testą rinktinėje 19 metų žaidėjo laukė svarbus išbandymas namuose – jis laikė abitūros egzaminą. Į rinktinės stovyklą pirmą kartą atvyko keturi žaidėjai – E. Gertmonas, gynėjai Rolandas Baravykas ir Linas Klimavičius bei saugas Vykintas Slivka.

„Kiekvieno žaidėjo svajonė sužaisti rinktinėje ir atstovauti Lietuvai. Tai labai didelė garbė“, - sakė „Atlanto“ narys R. Baravykas. – Dalį žaidėjų pažinojau iš A lygos, su keliais teko žaisti akademijoje ar jaunimo rinktinėse. Tačiau visas kolektyvas puikus.“

„Kokia reakcija buvo kai sužinojau apie pakvietimą? Kad reikia treniruotis ir treniruotis, kad būčiau kuo geriau pasiruošęs“, - kalbėjo Slovėnijoje žaidžiantis V. Slivka. – Įspūdžiai labai geri, svajonės pildosi. Tiesa, pirmoje treniruotėje dar jaučiausi kaip naujokas – kartais dar nežinojau kaip geriau pašaukti komandos draugą.“

Į rinktinę po pusantrų metų pertraukos sugrįžo Deividas Česnauskis. Patyręs žaidėjas pripažino, kad pakvietimo nesitikėjo, o atvykęs komandoje išvydo nemažai naujų veidų.

„Nustebau dėl pakvietimo, bet buvau pamalonintas, kad tas darbas, kurį įdėjau, ir tas žaidimas, kurį demonstravau A lygoje, buvo įvertintas“, - teigė „Trakų“ kapitonas D. Česnauskis – Rinktinė tikrai atjaunėjusi. Tačiau tai procesas, nuo kurio nepabėgsi. Ateina jaunesni žaidėjai, vyresni išeina.“

Didžiulis karštis

Budapešte rinktinę pasitiko itin aukštai pakilęs termometro stulpelis – apie 30 laipsnių karščio.

„Iš karto jaučiasi karštis – ir daugiau prakaito, ir didesnis nuovargis“, - sakė D. Česnauskis.

„Teks pratintis“, - prieš treniruotę komandai ištarė treneris I. Pankratjevas. Panašūs orai Vengrijoje išliks iki savaitės pabaigos, o šeštadienį rinktinę keliaus piečiau į Maltą, kur vėsaus oro tikėtis sunku.

Pirmoms pratyboms lietuviai grįžo kelias dešimtmečiais atgal – treniruotė vyko legendinio Ferenco Puškašo vardo stadione, kuris pastatytas dar 1953 metais. Sovietinę epochą menantis stadionas su ilgais, tamsiais koridoriais labiau panašus į muziejų ir jau retai naudojamas futbolo rungtynėms, dalis tribūnų uždaryta saugumo sumetimais. Čia Lietuvos rinktinė yra žaidusi 2001 metais ir tada su vengrais išsiskyrė lygiosiomis 1:1.

Vengrijos sostinėje Lietuvos futbolininkai apsigyveno pačiame miesto centre, tačiau laiko pasižvalgyti beveik neturėjo – jau ketvirtadienio rytą teko krautis daiktus. Po trijų valandų kelionės lietuviai persikėlė į greta Debreceno esantį Hajdušobošlo miestą.

Ketvirtadienio vakare Debrecene laukia treniruotė, o penktadienį – rungtynės. Jų pradžia įvyks pusvalandžiu vėliau nei planuota – 19.30 Lietuvos laiku. Rungtynių tiesioginė transliacija numatoma DELFI TV ir Futbolo.TV.

Kontrolinės rungtynės su Vengrija ir Malta skirtos rinktinės pasiruošimui Europos čempionato atrankos dvikovai su Šveicarija. Šios rungtynės bus žaidžiamos birželio 14 d. Vilniuje.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)