Vartininkas

Davidas De Gea („Manchester United“). Ispanas šiemet nustelbė tokius žaidėjus kaip Gianluigi Buffonas, Claudio Bravo ar Manuelis Neueris, nes buvo vienas pagrindinių žmonių, sugrąžinusių „raudonuosius velnius“ į „Premier“ lygos ketvertą. D. De Gea 10 kartų išlaikė vartus sausus, o per 37 mačus atrėmė net 93 smūgius.

Gynėjai

Gerardas Pique („Barcelona“). Buvęs „Man United“ narys po keleto prastesnių sezonų bei katastrofiško pasaulio čempionato buvo jau nurašytas, tačiau šiemet sugebėjo atsitiesti ir demonstruoti puikią formą. G. Pique buvo „Barca“, kuri „La Ligoje“ praleido vos 21 įvartį, gynybos širdis. Be to, ispanas dar pasižymėjo penkiais įvarčiais.

Leonardo Bonucci (Turino „Juventus“). Šis italas dažnai nesusitvarkydavo su savo pareigomis keturių gynėjų linijoje, taigi, kai Massimiliano Allegri pasirinko rungtyniauti 4-3-1-2 schemą, jis buvo pirmas, kurio galimybėmis suabejota. Vis dėlto, L. Bonucci šį sezoną rungtyniavo puikiai ir buvo svarbiausia vienos geriausiai besiginančių Europos komandų dalimi.

Douglasas (Dnepropetrovsko „Dnipro“). Ukrainos klubas nužygiuodamas iki pat UEFA Europos lygos finalo sukūrė tikrą pasaką. Toks pasiekimas buvo įmanomas tik dėl geležinės gynybos, kurios pagrindinė figūra buvo Douglasas. Ne vienas ekspertas rinko brazilą geriausiu viso turnyro žaidėju, nes „Dnipro“ 7 kartus išlaikė sausus vartus, o pats Douglasas perėmė 56 kamuolius, kas buvo geriausias Europos lygos rezultatas.

Saugai

Kevinas De Bruyne („Wolfsburg“). Po šio sezono belgą pardavęs Jose Mourinho veikiausiai gailisi. Iki antros vietos komandą atvedęs K. De Bruyne pagerino „Bundeslygos“ rezultatyvių perdavimų rekordą ir pasižymėjo 10 įvarčių. Po penkis tikslius smūgius ir perdavimus atakuojantis saugas dar atliko ir Europos lygoje. Be to, šiame turnyre belgas ekipos draugams sukūrė 17 progų daugiau nei bet kuris kitas futbolininkas, nors „Wolfsburg“ komanda pasitraukė jau po ketvirtfinalio.

Marco Verratti („Paris Saint-Germain“). Italo perdavimų statistika buvo įspūdinga. M. Veratti „Ligue 1“ pirmenybėse atsiliko tik nuo komandos draugo Thiago Motta, o Čempionų lygoje jo perdavimų tikslumas buvo net 91,7 procento. M. Verratti vieno geriausių Europos saugų vardą taip pat užsitikrino tiesioginėje dvikovoje nustelbdamas Londono „Chelsea“ saugus Cescą Fabregasą ir Nemanją Matičių.

Davidas Alaba (Miuncheno „Bayern“). Iki šiol buvęs puikiu kairio krašto gynėju, austras šį sezoną tapo vienu geriausių saugų. Prisitaikydamas prie daugelio skirtingų Pepo Guardiolos taktikų D. Alaba gerai žaidė tiek puolime, tiek gynyboje. Be to, pelnęs keletą įspūdingų įvarčių baudos smūgiais jis pateko tarp geriausiai juos atliekančių žaidėjų.

Edenas Hazardas (Londono „Chelsea“). Dar vienas atakuojantis saugas iš Belgijos buvo neabejotinai geriausias „Premier“ lygos futbolininkas ir pelnytai atsiėmė apdovanojimus. E. Hazardas – pagrindinis „aristokratų“ variklis, atvedęs juos iki Anglijos čempionų taurės po ilgesnės pertraukos. Belgas visuose turnyruose pasižymėjo 19 įvarčių ir 8 rezultatyviais perdavimais.

Puolėjai

Cristiano Ronaldo (Madrido „Real“). Žinoma, ši komanda negali likti be „Ballon d‘Or“ savininko. Nepaisant to, kad 30-mečio portugalo forma antroje sezono dalyje kiek suprastėjo ir „karališkasis“ klubas liko be titulų, 63 pelnyti įvarčiai kalba patys už save. C. Ronaldo – rezultatyviausias šio sezono futbolininkas.

Lionelis Messi („Barcelona“). Keletą pastarųjų metų šiek tiek nusileidęs CR7, Messi tikrai sugrįžo prie geriausio savo futbolo. Argentinietis „La Ligoje“ pelnė 43 įvarčius ir atliko 18 rezultatyvių perdavimų, o Čempionų lygoje dar iki finalo pasižymėjo 10 kartų. Jeigu „Barca“ pavyks iškovos tris titulus, labai tikėtina, kad L. essi savo trofėjų rinkinį papildys penktu „Auksiniu kamuoliu“.

Carlosas Tevezas (Turino „Juventus“). Snaiperių grandyje – dar vienas argentinietis, pasirodysiantis Čempionų lygos finale. 31-erių metų žaidėjas „Serie A“ čempionate varžovų vartininkus nuginklavo 19 kartų ir buvo vienas rezultatyviausių Italijoje. Čempionų lygoje C. Tevezas taip pat buvo nepėsčias ir pasižymėjo 7 kartus.