Futbolo pasaulį trečiadienį apėmė sąmyšis, kai buvo suimti keli aukšto rango FIFA pareigūnai, kuriuos JAV kaltina korupcija. Tuo tarpu Prancūzijos diplomatijos vadovas L. Fabiusas pabrėžė, kad reikia laiko, siekiant nustatyti, kokia yra tikra padėtis.

„Jau kelerius metus buvo girdimi kaltinimai korupcija. Būtų protinga truputį palaukti, pažiūrėti, kas yra tiesa, o kas ne, o tuomet tarnybos gali nutarti – bet kol kas visa tai kuria pragaištingą įvaizdį“, – sakė L. Fabiusas radijui „France Inter“. - Sakau tai asmeniniu lygmeniu, bet atrodo, kad būtų protinga (atidėti rinkimus).“

UEFA: FIFA pražudys futbolą

Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) ragina FIFA atidėti penktadienį įvyksiančius prezidento rinkimus ir taip pat pabrėžia, kad korupcija šioje pasaulinėje federacijoje yra įsišaknijusi.

Trečiadienį pasirodė pranešimai, kad septyni aukšto rango FIFA nariai buvo suimti dėl kaltinimų korupcija. Ne itin gerais epitetais vertinamas FIFA prezidentas Seppas Blatteris penktadienį greičiausiai turėtų prezidento pareigas išsaugoti dar vienai kadencijai.

„Įvykiai aplink FIFA yra pasibaisėtini, o tokie dalykai tik juodina futbolą“, - rašoma UEFA pranešime. - UEFA yra sukrėsta ir nuliūdusi. Šie įvykiai rodo, kad korupcija yra įsišaknijusi FIFA. Ši federacija privalo imtis reformų, nes tokie dalykai gali galutinai pražudyti futbolą.“

UEFA generalinis sekretorius Gianni Infantino pareiškė, kad FIFA reikėtų atidėti prezidento rinkimus ir juos surengti tik po 6 mėnesių.

„UEFA svarsto, kokius žingsnius reikės žengti, norint išgelbėti futbolą. UEFA mano, kad privalo keisti šią FIFA vadovybę. Todėl UEFA ragina atidėti FIFA kongresą, o prezidento rinkimus surengti per artimiausius šešis mėnesius“, - sakė G. Infantino.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)