„Sevilla“ komanda Europos lygą (anksčiau – UEFA taurę) yra laimėjusi jau keturis kartus, o „Dnipro“ klubas siekia savo pirmo trofėjaus. Šį sezoną komandų kelias iki finalo buvo gana skirtingas. „Sevilla“ ekipa jau nuo grupės etapo demonstravo puikią sportinę formą, patyrė tik vieną pralaimėjimą, o įspūdingą pasirodymą vainikavo pusfinalio serijoje 5:0 iškovota pergalė prieš italų Florencijos klubą „Fiorentina“.

Ukrainos vicečempionai „Dnipro“ futbolininkai Europos lygoje tapo valios ir užsispyrimo pavyzdžiu. Ukrainiečiai per sezoną patyrė keturis pralaimėjimus, bet vis tiek sugebėjo nužygiuoti iki pat lemiamų turnyro rungtynių Varšuvoje. Pusfinalyje „Dnipro“ klubas 2:1 palaužė vieną pagrindinių turnyro favoričių „Napoli“ (Italija) komandą.

„Tai nuostabiausias mano karjeros sezonas“, – prieš finalą sakė Dnepropetrovsko komandos vartininkas Denisas Boiko, atkrintamose varžybose daugybę kartų gelbėjęs komandos vartus ir viltis žengti į kitus etapus.

Be D. Boiko, „Dnipro“ ekipos stuburą sudaro Jevgenijus Konoplianka (žaidėjas, prieš kurį Europos lygoje daugiausia prasižengta), Jevgenijus Selezniovas ir kapitonas Ruslanas Rotanis. „Sevilla“ komandos stiprybė yra itin subalansuota saugų grandis – jos sudaromas progas įmušti įvartį puikiai išnaudoja puolėjai Carlosas Bacca ir Kevinas Gameiro.

„Sevilla“ komanda kol kas nėra pralaimėjusi nė vieno Europos lygos finalo, o „Dnipro“ klubui tai bus pirmas toks išbandymas. Iki šiol Dnepropetrovsko ekipa didžiausias savo pergales buvo iškovojusi dar sovietų laikais, du sykius pasiekusi Taurių laimėtojų taurės turnyro ketvirtfinalį. Kita vertus, Ukrainos komanda jau yra laimėjusi UEFA taurę – 2009 metais tai padarė Donecko „Šachthar“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)